103.000 euro din fonduri europene pentru dotarea Poliției Locale cu stații și sisteme de supraveghere

0

Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere Primăria  Municipiului Botoșani va implementa un nou proiect transfrontalier,   în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

 

În data de   11.02.2020, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași a transmis   o notificare privind aprobarea proiectului “Safenet – Supraveghere video pentru o graniță mai sigură”,   număr de referință 2 SOFT/4.7/157 și demararea etapei premergătoare semnării contractului de finanțare.

În cadrul acestui proiect, Primăria Municipiului Botoșani este partener, liderul de proiect fiind Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova.

  

 

Pe  parcursul celor 18 luni de implementare, proiectul își propune creșterea eficienței Poliției Locale Botoșani în prevenirea și combaterea criminalității organizate printr-o mai bună coordonare a forțelor de poliție cu ajutorul echipamentelor radio și video. În acest sens, Poliția Locală va fi dotată cu stații TETRA fixe, auto și mobile, precum și cu sisteme de supraveghere pedestre și auto. De asemenea, va fi creată o platformă de lucru pentru cooperarea poliției din zona transfrontalieră, ce va fi operaționalizată prin proceduri unitare de lucru, exerciții și teste comune, schimburi de experiență și ateliere de bune practici. Valoarea   totală a proiectului este de 333.126,35 euro, din care Municipiului Botoșani îi revine suma de 103.518,54 euro. 

“Este cel de-al treilea proiect pe care îl vom implementa în cadrul programelor transfrontaliere. Ne bucurăm că am putut atrage fonduri de peste 1,5 milioane euro pentru Municipiul Botoșani din Instrumentul European de Vecinătate. Aceste fonduri vor face posibile   investiții semnificative în domeniul infrastructurii culturale și al siguranței cetățenilor”, a declarat primarul Cătălin Mugurel Flutur

 

 

 

Reamintim că Municipiul Botoșani a semnat deja un contract de finanțare pentru proiectul “Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, ce va fi implementat în parteneriat cu Municipiul Ivano-Frankivsk din Ucraina. Prin acest proiect se va înființa Muzeul Multimedia al Diversității Culturale la Botoșani și va fi realizată o scanare a beciurilor din Centrul Istoric, în vederea capitalizării lor din punct de vedere turistic. Un alt proiect transfrontalier selectat pentru finanțare este  “Eminescu – o cultură, o rută”, ce va fi implementat de Primăria Botoșani în parteneriat cu Primăria Bălți din Republica Moldova, în scopul valorificării comune a moștenirii poetului național. 

 

Sursa: Primăria municipiului Botoșani

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *