În Botoșani sunt 97 persoane în carantină instituționalizată și 1091 persoane în izolare la domiciliu

0

Comunicat de presă Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

Până astăzi, 22 martie, pe teritoriul județului Botoșani:

  • în carantină instituționalizată sunt 97 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus)
  • alte 1091 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

 

  

🔴 În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 994 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei. Totodată, se efectuează zilnic misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurentelor, barurilor etc, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională. 

 

🔴Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate. 

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

 

 

 

 

 

 

loading…


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *