Administrație Știri locale

Toată conducerea Spitalului Judeţean Botoşani va fi schimbată. 60% din cazurile de Covid19 din judeţ sunt cadre medicale 

60% din cazurile de Covid19 depistate în Botoşani, în total 112, sunt cadre medicale, iar medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Botoşani, a declarat de mai multe ori că personalul din subordine are toate echipamentele de protecţie deşi cadrele medicale făceau apeluri disperate pe Facebook pentru a primi donaţii pentru că nu aveau măşti, mănuşi, combinezoane şi viziere. 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Botoşani, Livia Mihalache, va fi schimbat din funcţie, anunţul fiind făcut de Cristian Roman, directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani, într-o emisiune la Tele M. 

 

 

 

 

Acesta a declarat că joi, 9 aprilie, de la Instituţia Prefectului a plecat către ministerul Sănătăţii, propunerea de înlocuire a managerului Livia Mihalache. 

“Propunerea pentru funcţia de manager este medicul Radu Malancea, dar va fi schimbată toată conducerea Spitalului Judeţean… A fost luată toată corespondenţa între DSP şi Spitalul Judeţean din februarie şi până acum, iar comunicarea a fost făcută doar din partea DSP”,  a declarat Cristian Roman

 

Acesta a precizat că Radu Malancea, unul dintre cei mai apreciaţi medici din judeţ, a acceptat propunerea pentru funcţia de manager şi urmează doar numirea de către ministrul Nelu Tătaru, iar acesta va fi ajutat de o nouă echipă de conducere a Judeţean, cu totul alta faţă de cea actuală. 

 

Malancea a mai fost manager al Spitalului Judeţean la începutul anilor 2000 şi este considerat unul dintre cei mai buni medici ortopezi din ţară. 

Livia Mihalache este manager al judeţeanului cu concurs, deşi iniţial a fost susţinută de PSD Botoşani pentru acest post. După ce un primar a murit la Secţia Săveni a Judeţeanului pentru că nu era niciun medic acolo, PSD Botoşani a anunţat că îi retrage sprijinul politic, dar nu a făcut nimic, prin conducerea Consiliului Judeţean, toată PSD, să o schimbe din funcţie.

 

Livia Mihalache ar putea reveni pe funcţia de manager dacă după ce se va finaliza Stare de Urgenţă spitalele judeţene revin la vechea subordonare, adică în faţa Consiliilor Judeţene. În perioada Stării de Urgenţă, ministrul Sănătăţii a primit puteri legale pentru a schimba şefii de spitale acolo unde este cazul. Nu se ştie, însă, dacă spitalele judeţene vor rămâne subordonate Ministerului Sănătăţii şi după perioada Stării de Urgenţă.