Politică Știri locale

FOTO Echipamente de înaltă protecție medicală în valoare de 52.500 de lei donate salvatorilor în halate albe din Botoșan

FOTO Echipamente de înaltă protecție medicală în valoare de 52.500 de lei donate salvatorilor în halate albe din Botoșani

Cadrele medicale de la secțiile spitalelor din județul Botoșani care se află în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19 au primit combinezoane și viziere de înaltă protecție în urma unei donații în valoare de 52.500 de lei.

Echipamentele au fost direcționate către Spitalul Mavromati la Unitatea de Primiri Urgențe, la Terapie Intensivă și la secțiile medicale, către Spitalul de Copii, la Unitatea de Primiri Urgențe, la Terapie Intensivă și la Chirurgie, către Maternitatea din Botoșani, către Spitalul de Boli Infecțioase și către Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani.

 



 

Parlamentarii, consilierii județeni și municipali din cadrul Organizației PSD Botoșani s-au mobilizat și au cumpărat din fonduri proprii sute de combinezoane și viziere de înaltă protecție pe care le-au donat personalului medical de la principalele unități sanitare din județ.

Toți parlamentarii social-democrați au donat jumătatea din indemnizațiile pentru luna martie, iar consilierii județeni și municipali au donat integral indemnizațiile pentru achiziționarea de echipamente și materiale de protecție a medicilor și a personalului medical de la spitalele din județ.

„Membrii PSD Botoșani se implică direct în sprijinirea spitalelor și personalului medical din județ care este în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19. Niciun parlamentar sau consilier județean sau municipal nu stă pe margine. Toți au luat atitudine și s-au implicat pentru sprijinirea cadrelor medicale! Niciun medic nu poate fi expus cu forța la infectarea cu coronavirus în absența echipamentului de protecție necesar. E crimă cu premeditare! Din păcate, Guvernul Orban nu înțelege că timpul în criza de COVID-19 se măsoară în minute și în ore, atât pentru salvatorii în halate albe, cât și pentru pacienți, nu în săptămâni sau luni! Medicii și tot personalul medical trebuie protejat acum, spitalele trebuie dotate acum!”, a anunțat PSD Botoșani.

Comunicat de presă PSD Botoșani