Știri locale

OFICIAL: 35 de botoşăneni au învins Covid-19 

Informare de Presă Botoșani, 20 aprilie 2020

 

🔴Până astăzi, 20 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:


– în carantină instituționalizată sunt 223 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

 

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 327 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 35 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele sunt transmise în cadrul informării GCS).

 

 



 

 

 

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost verificate 494 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse in contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 115 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația, valoarea acestora depășind 250.000 de lei.  În total, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale in valoare totala de peste 260.000 de lei.

 

🔴 La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 58.000 de lei, precum și 8 amenzi însumând 5.700 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. 104 jandarmi au participat la misiunile de ordine publică în sistem integrat, din care 22 la centrele de carantină. Începând de astăzi, s-a luat în paza unul dintre centrele de carantinare care nu a fost utilizat până acum, fiind carantinate  9 persoane.



🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani