OFICIAL: 167 de botoşăneni testaţi pozitiv cu Covid-19, declaraţi vindecaţi

0

Informare de Presă Botoșani, 2 mai 2020

🔴Până astăzi, 2 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

 

  • în carantină instituționalizată sunt 300 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 334.

 

  

 

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 480 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 167 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele sunt transmise în cadrul informării GCS-32).

 

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. Astfel, aceștia au  efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei, dintre care 56 în valoare 115.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. De la debutul epidemiei și până în acest moment, la nivelul IPJ Botoșani s-au înregistrat 11 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicere a combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul penal. 

În cursul zilei de ieri, pe raza județului, au fost organizate 8 acțiuni punctuale pentru verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare, ocazie cu care au fost legitimate 470 de persoane și peste 280 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 120.000 de lei.

 

  

 

 

🔴 În ultimele 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani care au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență au fost suplimentate. 102 jandarmi au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, asigurare ordine publică la centre de carantină, misiuni de ordine publică, verificări persoane izolate la domiciliu, însoțire convoaie). Au fost aplicate  10 sancțiuni contravenționale în valoare de 68000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare și 8 amenzi însumând 6100 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *