Politică Știri locale

Mihaela Huncă: Bolnavii de cancer din județul Botoșani vor fi tratați la Iași! Am solicitat să fie creat un culoar special de transport 

Comunicat de presă: Mihaela Huncă, coordonator organizația Pro România Botoșani:

Bolnavii de cancer din județul Botoșani vor fi tratați la Iași! Am solicitat să fie creat un culoar special de transport

Bolnavii de cancer din județul Botoșani nu pot să fie internați în municipiu,  deoarece sectia de oncologie este  închisă pentru  că medici și asistenți sunt infectați cu COVID 19.  Cei care au nevoie de internare sunt direcționați la Iași.

 

 



“Am primit sâmbătă telefoane de la mai mulți bolnavi de cancer din județul Botoșani. Problema este una foarte serioasă.  Majoritatea  pacienților aflați în acestă situație nu au posibilități să ajungă la Iași, iar în condițiile actuale, transportul public pentru această categorie vulnerabilă, cu imunitatea scăzută este de evitat. Sunt oameni disperați care dacă nu au acces la tratament vor avea serioase probleme de sănatate! L-am contactat imediat  pe  prim-vicepreşedintele PRO România, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în guvernul Victor Ponta, care l-a informat despre starea de fapt din Botoșani pe secretarul de stat din minister Horațiu Moldovan. Acesta a promis că se va face un culoar special pentru transportul bolnavilor de cancer din județul Botoșani către unitățile sanitare din Iași. Prin urmare, fac un apel către reprezentanții DSP Botoșani ca,  împreună cu autoritățile locale,  să acționeze cât mai repede și să asigure mașinile necesare pentru transportul gratuit al bolnavilor.

 De asemenea, le transmit pacienților din Botoșani să sune la Direcția de Sănătate Publică pentru a solicita asistență și transportul către secția de oncologie din Iași”, precizează Mihaela Huncă.