VIDEO Comunicat de presă: PSD a lansat un amplu ,,Program de relansare economică”

0

Economia nu mai poate sta după Guvernul Orban! Ficare zi care trece fără ca Executivul să implementeze măsuri concrete pentru relansarea economică, pentru susținerea locurilor de muncă, pentru sprijinirea agriculturii și pentru stimularea investițiilor, înseamnă adâncirea crizei economice și sărăcirea populației.

Marius Budăi: ,, PSD consideră că este vitală repornirea activităţii în sectoarele cele mai lovite de criza Covid, sectoare ce reprezintă peste 45 miliarde de euro, aproape 20% din PIB.  Măsurile vizează nu doar sprijin puternic pentru companiile afectate și pentru  economie, ci și sprijin direct, pentru oameni. Pe ansamblu însemnă o mobilizare de resurse echivalentă cu 8% din Produsul Intern Brut, ceea ce pune și România pe harta europeană a țărilor care-și sprijină semnificativ economia și cetățenii.”

 

  

 

Acest program cuprinzător reflectă determinarea pragmatică a PSD, în sensul de a susţine locurile de muncă, de a stimula crearea de noi locuri de muncă pentru angajarea celor disponibilizați în perioada stării de urgență și pentru cei din diaspora şi de a susţine familiile cu venituri mici, prin indemnizaţie de sprijin pentru 3 luni. 

Programul prevede măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a populaţiei. Susţinem tot ce este ,,Fabricat in România”, sustinem agricultura României și securitatea alimentară a românilor.

Programul gândit de Partidul Social Democrat încurajază revenirea imediată a sectorului de transport și a sectorului de producţie auto. Deasemenea, deblocăm economia și diminuăm blocajul finaciar şi creditul comercial. 

Exporturile vor fi susţinute prin garanţii de stat, de 100%, iar turismul va fi încurajat și susținut prin programul ,, Vacanță în România” şi prin stimularea investiţiilor în cele 31 de staţiuni balneare, unde este prevăzut a se investi 1 miliard de euro, în următorii 10 ani.

Marius Budăi ,,În termeni strict financiari, amploarea programului de relansare economică și de sprijin, gândit de PSD, este de 4 ori mai mare decât tot ce a făcut Guvernul Orban. Ajunge la echivalentul de 8% din PIB, ceea ce ar aduce România mai aproape de țările europene în această privință.” 

  

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *