După patru ani de anulări, încă o amânare de 10 zile pentru licitația la drumul strategic de 100 milioane euro

0

Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani

Poveste fără sfârșit! Licitația pentru drumul strategic județean, în valoare de aproape 100 milioane euro, pare a fi blestemată. 

După aproape patru ani de tergiversări și anulări, licitația pentru adjudecarea lucrărilor de modernizare a 106 de kilometri de drum județean s-a amânat din nou pentru încă zece zile. 

Termenul stabilit inițial pentru licitație, 18 mai, era oricum decalat la cererea a trei companii, iar acum s-a mai acordat o amânare pentru depunerea ofertelor. 

 
 

”Este ultima amânare a licitației. Câteva firme au invocat blocajul cauzat de Coronavirus și au cerut o nouă amânare și s-a luat decizia ca 28 mai să fie termenul final de depunere a ofertelor pentru acest proiect atât de important”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani. 

 

Drumul strategic a fost scos la licitație pentru a patra oară pe trei loturi. Primul lot este Hănești-Dângeni-Mihălășeni, al doilea Dângeni-Trușești-Albești-Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Talpa, iar al treilea lot este Hlipiceni-Răuseni-Călărași-Rediu-Șipote. 

 

În ultimii patru ani de zile acest proiect a stat doar în licitații, marea greșeală a fost aceea că de la prima licitație s-a schimbat strategia și în locul tronsoanelor s-a mers pe un singur tronson, iar apoi a intervenit Ordonanța 114 care a crescut valoarea lucrărilor chiar dacă finanțarea europeană obținută era pentru cu totul alte costuri, ceea ce a impus o nouă anulare și o realocare de fonduri. 

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *