Deputat PSD, Tamara Ciofu: „Persoanele vulnerabile cu deficiențe senzoriale multiple nu pot fi lăsate la voia sorții în această perioadă!”

0

medicul Tamara Ciofu, deputat PSD Botoșani

Deputatul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu trage un semnal de alarmă pentru guvernanții liberali să-și îndrepte atenția și spre persoanele din comunitățile vulnerabile care suferă de afecțiuni neurologice și senzoriale și nu au la cine să apeleze.

Fac un apel public la ministrul Sănătății și ministrul Muncii să își îndrepte atenția și către persoanele vulnerabile cu deficiențe senzoriale multiple din fiecare județ. În această perioadă preocuparea principală trebuie să fie pentru ținerea sub control a pandemiei și reducerea cazurilor de COVID, însă trebuie să veniți cu soluții și pentru acești bolnavi. Am primit la cabinetul parlamentar mai multe sesizări din partea aparținătorilor mai multor persoane cu afecțiuni neurologice din Botoșani. Îi rog pe cei doi miniștri să găsească cât mai rapid o strategie de urmat pentru acești oameni, astfel încât să fie evaluați și încadrați în grad de handicap. Este esențial ca fiecare bolnav din această categorie să aibă acces la spitalizare, să fie consultat și să primească imediat certificat de la comisiile de evaluare a persoanelor cu dizabilități. Sunt persoane nedeplasabile, a căror stare de sănătate se deteriorează în fiecare zi pentru că suferă de boli degenerative. Așadar, consider că trebuie să introduceți pe agenda dumneavoastră de priorități și problemele acestor oameni, care nu au niciun fel de ajutor din partea nimănui în acest moment”, a declarat Tamara Ciofu.

 

 

 

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *