Politică Știri locale

Fierbe mediul politic: Țurcanu vrea să-i impună pe Dăscălescu și Borfotină candidați ai alianței PSD-ALDE-ProRomânia la CJ și Primăria Botoșani

Informații bombă au fost prezentate de un lider politic din culisele formării noii alianțe PSD-ALDE-ProRomânia. 

Potrivit lui Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, partea liberală din această alianță, ALDE, încearcă să se impună și să domine la Botoșani și să dea candidații la Consiliul Județean și la Primăria municipiului reședință de județ. 

Prin urmare, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, încearcă să tranșeze lupta cu Doina Federovici(PSD) și Mihaela Huncă(Pro România) prin intermediul liderilor de la București, acolo unde se negociază condițiile pentru a forma alianța. Astfel, Țurcanu vrea să oblige PSD și Pro România să accepte candidaturile lui Bogdan Dăscălescu la CJ și a lui Lucian Borfotină la Primăria municipiului Botoșani, mai ales că PSD stă extrem de rău în municipiu. 

 

 



 

 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul senator Corneliu Popescu dezvăluie informații de culise din negocierile celor trei formațiuni politice. 

 

”AȘA,CA DE OBICEI, PENTRU INFORMAREA PRIETENILOR!

 

De câteva zile a ajuns la mine o informație din ,,laboratoarele” centrale cu privire la o ,,soluție” pentru alianță la Botoșani. Am preferat să vă las în liniștea și bucuria sfintei sărbători a Rusaliilor și astăzi pana la aceasta ora, când sper ca au trecut cele trei…rele.Totuși, astăzi vă amintesc doar ceea ce anunțam și în comunicatul din 31 mai.

Vedem pe tv-uri, citim pe rețele,in ultima perioadă, domnul deputat Marius Budăi, foarte supărat pe guvernarea PNL. Lucru de înțeles în multe privințe, in câteva …populiste, arată foarte multă hotărâre în ceea ce privește o alianță PSD-ALDE-Pro România. Deja prin poziția publică privind această alianță, am simțit cu toții sper, o mare agitație. Eh… dar în momentul în care Marius de la Botoșani își arată nemulțumirea față de Dâncu de la Cluj, tot mediul politic înțelege că nu e vorba doar de o agitație la Botoșani: este vorba chiar de o tensiune.

Cum era firesc, încep săpăturile și surpriză: aflam că ALDE solicită 3 județe în viitoarea alianță. Cum deja ați bănuit, unul dintre ele este Botoșaniul. Deci iată cum într-un singur an, cele două mari partide, mai întâi PNL, apoi PSD ”se ceartă” de la acest ”super” partid: ALDE Botoșani. Alții spun că după suferința PNL (vezi cedarea prefecturii în favoarea ALDE) urmează suferința PSD prin asimilarea candidaților ALDE la președenția CJ și primăria Botoșani. În timp ce rana PNL pare că se cicatrizează, pentru PSD, ALDE pare o soluție la Botoșani, ei având deja candidați desemnați , atât la CJ cât și la Primăria BT .Mulți lideri PSD își amintesc cu plăcere de USL, care pare o soluție de actualitate, cu o intervenție service-de reasamblarea si gata, pot prezenta botoșănenilor un secondat-hand ca..nou.E posibil ca la finalul anului ,noi cei din PPE ,să mulțumim liderului ALDE pentru că la Botoșani ne-a scăpat de PSD. Nu cā, cei mai mulți membri PSD , oameni de buna credință, nu ar cauta o soluție de reformare! 

Doamne ajuta și fa bine județului nostru!”

Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani