Știri locale

FOTO 140 de vârstnici au primit pachete alimentare și sanitare prin Start ONG, proiect al Kaufland, Act for Tomorrow și Asociația Nord



 

 

 

 

 

Comunicat de presă: 

Personale vârstnice trebuie susținute și protejate în această perioadă în care sunt cele mai vulnerabile în fața pericolului de infectare cu COVID-19.

În România vârstincii din mediul rural au însă, un acces redus la infrastructura medicală prin comparație cu cei din mediul urban.

 

Prin proiectul “SUPORT – Susținerea, informarea și evaluarea clinico-psihologică a grupurilor vârstnice vulnerabile din mediul rural județul Botoșani”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Asociația Nord și-a propus să ajute 140 de vârstnici din mediul rural, județul Botoșani, prin oferirea de materiale igienico-sanitare și prin evaluarea stării de sănătate.

Astfel, cu ajutorul voluntarilor, 140 de pachete cu produse sanitare și alimentare au fost distribuite persoanelor vârstnice aflate în situații vulnerabile din comunele Păltiniș, Hudești, George Enescu, Hilișeu-Horia, Mileanca, Pomârla și Rădăuți-Prut.