Știri locale

Pardoseli industriale rezistente, durabile si usor de curatat: afla totul despre ele



 

 

In industria alimentara si a bauturilor, chimica, farmaceutica, a automobilelor si nu numai – parodoselile trebuie sa indeplineasca anumite calitati exceptionale. De la durata mare de utilizare de pana la 30 de ani fara niciun risc de deteriorare, si pana la rezistenta sporita la socuri mecanice si substante chimice, exista criterii clare care le diferentiaza de orice alt tip de suprafete. 

Daca esti interesat de pardoseli industriale, descopera lista completa a beneficiilor pe care le ofera si optiunile pe care le ai pentru a indeplini criteriile.

 

Rezistenta, un cuvant cheie atunci cand vine vorba de pardoseli industriale

Rezistenta joaca un rol esential pentru pardoseli. Asa cum in industria alimentara si a bauturilor rezistenta la alunecare este obligatorie pentru a oferi siguranta angajatilor in conditii de umiditate sporita si condens, in industria automobilelor, rezistenta la socurile mecanice este absolut indispensabila. 

In domeniul chimic, intervine necesitatea rezistentei la actiunea substantelor chimice, iar in spatiile comerciale putem vorbi despre rezistenta la trafic intens. Un lucru este cert: rezistenta este principala calitate pe care trebuie sa o bifeze toate tipurile de pardoseli industriale, indiferent care este destinatia lor si specificul constructiilor. Mediile agresive pot afecta iremediabil calitatea acestor suprafete, daca ele nu dispun de calitati extra.

 

Usurinta in intretinere, un aspect din topul listei de criterii de bifat 

Pardoselile trebuie sa se curete, sa se intretina si sa se igienizeze usor. In timp ce in anumite industrii acest lucru este prevazut in legislatie, in alte domenii este o practica de bun simt. 

In orice caz, pardoselile de calitate exceptionala includ si acest avantaj in seria beneficiilor pe care le ofera. In acest sens, exista un sistem special de pardoseli, denumit UCRETE, care detine certificarea Institutului Campden Technology Ltd, pentru standardele ridicate de igienizare pe care le permit respectivele suprafete. Mai mult, acest sistem este recunoscut si de catre autoritatea ce masoara calitatea aerului in spatiile interioare, garantand faptul ca nu contine compusi volatini care pot afecta sanatatea personalului din spatiile unde este instalat.

 

Durabilitatea, o conditie esentiala pentru performanta unei pardoseli

In conditii de mediu agresive, pardoselile industriale trebuie sa se dovedeasca a fi durabile si performante. Anumite sisteme de pardoseli eficiente sunt evaluate la o durata medie de 30 de ani de utilizare in conditii solicitante. 

Ele nu se degradeaza in ani si fac fata cu brio tuturor conditiilor de umiditate, trafic, soc mecanic sau termic, variatii de temperatura, actiunea substantelor chimice si asa mai departe. Din acest motiv, sunt si considerate categorii aparte, pentru ca au calitati exceptionale ce le permite o perioada atat de lunga de utilizare. Bonus: unele dintre ele sunt foarte usor de aplicat si se pot folosi chiar din ziua implementarii lor, la cateva ore dupa uscarea suprafetelor. Exista pardoseli care se aplica in forma lichida.

 

Pardoseliindustriale.ro, expertii in podele industriale

Indiferent de specificul constructiei si de configuratia spatiului de care dispui, daca ai nevoie de pardoseli industriale de cea mai buna calitate, rezistente, durabile si usor de intretinut, atunci Pardoseliindustriale.ro este solutia perfecta pentru tine. 

Expertii in domeniu se ocupa de implementarea celor mai sigure si mai calitative pardoseli epoxidice, poliuretanice sau de alte tipuri, pentru orice categorie de cladire. Fie ca activezi in industria alimentara si a bauturilor, fie in domeniul farmaceutic sau comercial, toate solutiile sunt de partea ta.