Acestea sunt locurile unde este masca de protecție obligatorie de sâmbătă în Botoșani, Dorohoi, Bucecea, Ștefănești, Săveni, Darabani, Flămânzi și restul județului

0Comunicat de presă – măsuri suplimentare de limitare a infecțiilor cu coronavirus pe raza județului Botoșani

 

Având în vedere prevederile Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 533/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ținând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea CNSU nr. 37/28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor /activităților unde există un risc crescut de infectare, la nivelul județului Botoșani, în urma actualizării Planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație, la propunerea Grupului de Suport Tehnic la epidemii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență adoptă următoarele măsuri:

 

  

✓ Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, după cum urmează:

– Piețele agroalimentare, târgurile, oboarele, târgurile auto constituite la nivelul județului Botoșani, pe întreg intervalul orar de desfășurare;

– Zonele de aștepare (stații de autobuz, tramvai și peroane CF);

– Pe întreg intervalul orar de desfășurare în zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje.

– Pietonalele constituite în municipii și orașe, în intervalul orar 18.00-22.00, după cum urmează:

➢ În municipiul Botoșani: pietonalele Unirii și Transilvaniei, strada Cuza Vodă (între Calea Națională și str. Mihail Kogălniceanu), strada Marchian (între Bulevardul Mihai Eminescu și str. Cuza Vodă), bulevardul Mihai Eminescu (între str Prieteniei și str. Petru Rareș) și zona Centrul Vechi (Piața Revoluției)

➢ În municipiul Dorohoi: pietonalul Grigore Ghica și Cartierul Drochia

➢ În orașul Săveni: pietonalul str. 1 Decembrie, intersecția cu str. Tudor Vladimirescu

➢ În orașul Darabani: pietonalul str. Pieței și zona pietonală str. Rătușanu

➢ În orașul Flămânzi: centrul Civic- zona Primăriei

➢ În orașul Bucecea: pietonalul Centrul Cultural

– Plaja “Marea Nordului” constituită pe malul Acumulării hidrotehnice Stânca- Costești, în orașul Ștefănești, va funcționa conform reglementărilor prevăzute pentru categoria plajelor

✓ Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit aliniatului de mai sus afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

Respectarea aplicării măsurilor prevăzute în hotărâre se urmărește de către instituțiile de pe raza județului Botoșani cu rol în acest sens.

 

Prevederile hotărârii nr. 53/31.07.2020 a CJSU Botoșani vor intra în vigoare începând cu data de 01.08.2020.

 

“Chiar dacă la nivelul județului Botoșani am reușit limitarea și diminuarea infecțiilor cu coronavirus, în continuare trebuie să fim vigilenți, noi autoritățile pe de o parte, populația pe de altă parte și să respectăm măsurile stabilite prin hotărârile luate la nivel național”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor.

 

Cancelaria Prefectului

 

31 iulie 2020

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *