Șoptică, proiect prioritar: Heliport la Botoșani

0 

Declarație de presă senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani:

Mă implic în dezvoltarea județului Botoșani.

Asta înseamnă responsabilitate și asumare! Ca viitor președinte al Consiliului Județean Botoșani, acesta este unul dintre obiectivele cuprins în programul meu electoral care se va realiza negreșit. Datorită preluării guvernării de către PNL, am reușit să sprijin autoritățile județene pentru efectuarea, din acest an, a primilor pași în vederea obținerii tuturor avizelor necesare amenajării pe teritoriul județului Botoșani a unui HELIPORT.

Este mai mult decât un obiectiv, este o necesitate pentru a salva cât mai multe vieți. Posibilitatea aterizării elicopterelor SMURD pe un heliport scurtează considerabil timpul de intervenţie pentru pacienţii în stare critică și astfel cresc şansele acestora de supravieţuire.

 

  

Din păcate, parlamentarii PSD și conducerea PSD a Consiliului Județean NU au fost capabili să se țină de promisiune. Deși ideea construirii unui heliport la Botoșani este vehiculată și solicitată de către reprezentanții din sistemul de sănătate și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență, de ani de zile, PSD NU A FĂCUT NIMIC! ‼️

Este vital ca viziunea unui PREȘEDINTE de Consiliu Județean să fie de ansamblu și să identifice toate problemele unui sistem. Mă angajez în calitate de PREȘEDINTE al Consiliului Județean să uzez de toate pârghiile pentru ca SMURD să beneficieze de heliport. Asta înseamnă sprijin pentru cadrele medicale și mai ales șansă la viață pentu botoșăneni.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, va sprijini realizarea proiectului transfrontalier România- Republica Moldova. Iată că în urma deplasării la București a domnului prefect al județului Botoșani, Dan Nechifor, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a semnat protocolul prin care Ministerul Transporturilor cedează o porțiune de teren (din zona gării și vecinătatea sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani) necesare pentru înființarea heliportului. Acesta va fi situat în spatele sediului ISU, însă pentru a avea toate aprobările este obligatorie existența în jur a unei zone de siguranță, care nu putea fi asigurată fără obținerea acestei suprafețe de la Ministerul Transporturilor.

 

Senator, prof. Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *