Administrație Știri locale

Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani: ”În cei 4 ani de mandat, peste 200 km de drumuri județene”



Social-democrații de la conducerea Consiliului Județean Botoșani spun că în ultimii 4 ani au schimbat abordarea în ceea ce privește investițiile pe drumurile județene și de la plombări s-a trecut la turnarea de covoare asfaltice pe distanțe lungi. 

Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani, spune că în ultimii 4 ani s-au turnat covoare asfaltice pe 200 de kilometri de drumuri județene din totalul de peste 600 de kilometri. 

Acesta a precizat că fostele administrații liberale au neglijat investițiile în drumurile județene.




”Ne-am angajat în 2016 că vom schimba modul în care era gestionată până atunci rețeaua de drumuri județene a județului Botoșani.

Am vrut ca lucrările de plombare sau de împietruire să fie înlocuite de covoare asfaltice de bună calitate, trainice și realizate la costuri corecte.

În acest mod am reușit ca în cei 4 ani de mandat în funcția de vicepreședinte al  Consiliului Județean Botoșani și în același timp de coordonator al activității și investițiilor desfășurate prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani, să fie turnate covoare asfaltice, în loc de plombe, pe o lungime de peste 200 km de drumuri județene, cu fonduri alocate din bugetul Consiliului Județean Botoșani și din finanțări guvernamentale. Poate unora li s-ar părea puțin. Poate alții ar putea spune că s-ar fi putut asfalta și mai mult.

Aceste opinii ar putea fi îndreptățite dar, eu cred că ar fi binevenită o privire și dintr-o altă perspectivă: întreaga rețea de drumuri județene a județului Botoșani are 653 de km, din aceștia, conducerea PSD a Consiliului Județean a reușit să asfalteze în 4 ani peste 200 km. Dacă fiecare dintre conducerile precedente ar fi asfaltat un număr de kilometri cel puțin egal cu acesta, cum credeți că ar fi arătat astăzi rețeaua de drumuri județene a județului Botoșani?”, a postat Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani, pe contul său de Facebook.