Politică Știri locale

Mall cultural prin care să punem în valoare comorile Eminescu, Enescu, Iorga și Luchian. ”Economia județului ar avea doar de câștigat”

Fosta șefă a învățământului botoșănean, profesorul Mihaela Huncă, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean, a declarat că județul are nevoie de un centru multi-cultural pentru a pune în valoare numele Eminescu, Enescu, Iorga și Luchian. 

Aceasta susține că Botoșani poate să crească economic prin punerea în valoare a bogăției culturale, poate cea mai puternică din toată țara. 

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani susține că economia locală ar avea imens de câștigat dacă autoritățile județene ar investi în cultură, dacă evenimentele de cultură ar însemna mai mult decât momentele de comemorare a geniilor care au plecat din Botoșani.  

 

”Județul Botoșani are o șansă imediată de dezvoltare durabilă dacă se dezvoltă domeniul culturii, dacă diseminăm elementele de identitate locală care consider că sunt unice la nivelul țării. Ne lăudăm și ne mândrim că noi avem cele mai mari personalități ale culturii care au plecat de la Botoșani, dar nu facem nimic să valorificăm această resursă nemaipomenită pe care o avem. Sunt localități care au niște ruine și în jurul acestor ruine se face turism cultural și vin turiști din țară și alte țări, se dezvoltă economia acelor localități, iar noi nu folosim această resursă. În programul nostru ne-am propus, pe lângă modernizarea Bibliotecii Mihai Eminescu, și nu doar la fațadă ci și la activitate să fie eficientă, modernizarea instituțiilor de cultură aflate în subordinea CJ, dar ne gândim să organizăm evenimente culturale în parteneriat cu alte instituții și primării. Evenimente culturale nu trebuie să fie doar acele momente de comemorare ale personalităților, pentru că doar la asta am participat în ultima perioadă. Ceea ce dorim noi este un complex cultural, un fel de mall cultural, să aibă sală de concert, sală de teatru, un loc special pentru lansarea de cărți, audiții muzicale, activități culturale. Putem să facem asta, există programe europene pe domeniul cultural. Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă. Avem această resursă culturală și trebuie să facem ceva cu ea”, a declarat Mihaela Huncă