Administrație Știri locale

FOTO Cosmin Andrei a început să viziteze șantierele rușinii. Primul a fost cel al rețelelor de utilități la sala de atletism de la LPS




Municipiul Botoșani are două șantiere ale rușinii care arată cu adevărat modul în care s-a dezvoltat urbea în ultimii 8 ani. 

Pe lângă șantierul de la modernizarea Teatrului Mihai Eminescu, deschis de aproape 9 ani, un altul al rușinii este cel al racordării la utilități a sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv. 

Sala de atletism de la LPS a fost finalizată acum aproape doi ani de zile de către Compania Națională de Investiții cu condiția ca Primăria Botoșani să asigure utilitățile. 

Municipalitatea nu a reușit în doi ani de zile să racordeze sala de atletism la utilități, iar elevii de la LPS se antrenează alergând prin ploaie și frig deși au o sală nouă în care ar putea să devină mai buni. 

Este jenant pentru Primăria Botoșani acest șantier mai ales ținând cont de faptul că în județ alte primării au reușit să racordeze la utilități sălile de sport construite de Guvern înainte de finalizarea investițiilor.




În această dimineață, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost la unitatea de învățământ pentru a vedea cum decurg lucrările de branșare. Însoțit de directorul Direcției de Dezvoltare Locală, Cătălin Fetcu și șeful Serviciului Investiții, Florin Mâțu, edilul a primit asigurări de la constructori că în aproximativ trei săptămâni, sala va beneficia atât de agent termic cât și de energie electrică, în condițiile în care branșările la rețeaua de alimentare cu apă au fost deja realizate. Asta în condițiile în care și cele la energie și termie sunt aproape finalizate.

„Aceste lucrări au reprezentat o prioritate pentru mine și mă bucură faptul că sunt aproape finalizate. Actul educațional este unul foarte important și trebuie să investim toate resursele pentru a ne asigura că se desfășoară în cele mai bune condiții. Liceul cu Program Sportiv poate fi considerat ambasador al sportului și era mai mult decât necesar ca sala de atletism să aibă parte de toate condițiile de funcționare, la standardele cele mai înalte”, a precizat primarul Cosmin Andrei

Aceste branșări sunt cu atât mai necesare, ținând cont că, pe fondul măsurilor restrictive, impuse de pandemia COVID-19, conducerea unității de învățământ a amenajat cinci spații de curs, cu câte 30 de locuri, pentru clase cu efective mai mari de elevi, în sala construită prin Compania Națională de Investiții. 

Obiectivul de investiții „Execuție utilități pentru sală de atletism Botoșani, municipiul Botoșani, județul Botoșani” este finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)- etapa a II-a.

Valoarea totală a investiției este de 421.037,00 lei, din care suma totală decontată de la bugetul de stat este de 278.412,00 lei iar de la bugetul local sau din alte surse legal constituite este de 142.625,00 lei.