FOTO Vezi cum arată șantierele PNDL pe drumurile județene Coțușca-Ghireni și Corlăteni-Dimăcheni

0
Comunicat de presă: Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a verificat în teren stadiul lucrărilor la două sectoare de drum județean aflate în proces de modernizare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), DJ 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C (6,65 km), și DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni (2,155 km). 

„Așa cum am promis, biroul meu va fi în județ. Am ținut să verific ritmul lucrărilor pe aceste sectoare de drum, pentru că și locuitorii de aici au nevoie de drumuri bune. S-a trecut peste blocajul licitațiilor și lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții celor doi constructori, am înțeles că sunt în grafic cu lucrările și vor continua atât cât vremea va mai permite în acest an”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Modernizarea drumului DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni, presupune lucrări la structura căii de rulare, care va fi lărgită, modernizarea unui pod care trece peste Jijia, a unui podeț, precum și turnarea a trei straturi de asfalt. De asemenea, se vor reface și rigolele. Contractul, cu o valoare de 6.570.752,72 lei, fără TVA, a fost adjudecat la licitație de către Vulturi SRL.

Modernizarea drumului DJ 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C, presupune lucrări la structura căii de rulare care va fi lărgită și stabilizată. De asemenea, de-a lungul celor 6,65 de kilometri, se refac șanțurile, rigolele și podețele. Contractul, cu o valoare de 14.874.684,73 lei, fără TVA, a fost adjudecat de asocierea dintre Construct Com SRL și Cornell’s Floor SRL. 

„Acordăm o mare importanță celor două sectoare de drum, ca de altfel întregii infrastructuri rutiere ce este în administrarea noastră. După ce au fost abandonate de primul constructor, Consiliul Județean a făcut toate eforturile pentru ca drumurile Corlăteni – Dimăcheni și Coțușca – Ghireni să fie modernizate, suplimentând cu peste un milion de euro sumele alocate din bugetul local care vin în completarea celor atrase prin PNDL”, a mai declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *