Știri locale

VIDEO Un fost polițist anti-mafia, pe motocicletă, copii, actori, istorici, artiști, ONG-iști, dedicație de dragoste pentru ACASĂ




Botoșani a existat și înaintea noastră, își va continua viața și după ce noi nu vom mai fi, dar cum va arăta după noi, cum îl vor iubi copiii noștri depinde doar de noi, cei de acum. 

Cum poți arăta că îți iubești orașul în care te-ai născut și locuiești? Prin fapte! 

Cum poate un motociclist să facă din cultură brand, să ți se facă pielea de găină și să te simți mai mândru ca oricând de locurile natale ? Îl lași pe Gelu Graur, motociclist, fost polițist anti-mafia, fost jandarm, fost concurent la Vocea României, să se uite la drapelul României, se gândească la Botoșani, la copiii săi și la familia sa și totul s-a rezolvat.




 

Sfârșitul de an a adus primul imn al municipiului Botoșani, ceva ce nu am avut până acum, ceva ce am vrea să avem și de acum înainte și acel ceva de la care putem să începem din nou să construim, să clădim pentru noi, pentru ai noștri, pentru Botoșani. 

Gelu Graur a demarat proiectul ”Botoșani, acasă” din vara acestui an, a discutat și filmat luni la rând cu cei mai cunoscuți oameni de cultură, cu cei mai în vogă artiști și cu cei mai cunoscuți botoșăneni ai acestor vremuri. 

La final a ieșit proiectul marca Gelu Graur & The Artistic City, un cântec despre Botoșani în cel mai frumos mod cu putință, despre geniul de aici, despre frumusețile de aici, despre continuatorii lui. 

Este un proiect la care statul nu a contribuit cu nimic pentru că este făcut din suflet pentru aceste locuri, cu gândul la tricolor și cu inima la locurile natale. Și oamenii de valoare care au făcut parte din proiect ar fi fost mai mulți dacă virusul care ne dă bătăi de cap nu ar fi dat peste cap viețile unora dintre ei. 

Cu toții, atât cei care au apărut în clip, cât și cei care nu au putut să fie filmați, ar fi putut să locuiască în oricare loc de pe fața pământului, dar toți au vrut să performeze sau măcar să încerce să facă asta ACASĂ, în Botoșani. 



 

 


Gata! Este a voastra! Eu…am terminat, a spus Gelu Graur despre melodia ”Botoșani, acasă” după ce a făcut public videoclipul pe rețelele de socializare. 

Problemele cu care ne confruntăm zi de zi, cele mai multe dintre ele din cauza clasei politice, cele mai noi din cauza pandemiei de Coronavirus,ne-au făcut să uităm cât de minunată este urbea în care trăim și care sunt motivele pentru care nu am plecat de ACASĂ. Da, Botoșani are și ”defectele” lui, dar cum cele mai mari reușite din trecut se datorează unor oameni, așa și ”defectele” din prezent sunt cauzate de anumiți indivizi, politici sau nepolitici. 

Din proiectul lui Gelu Graur fac parte Filarmonica Botoșani, Oana Pușcașu și Cheia Sol, Andrei Vornicu și G-Power, Daniel Câșlariu de la Grup Civic Botoșani, Viky Stanciu, Alexandra Plamadă, Mirel Manea, Mădălina Omania, copiii de la Cheia Sol, Cozmiță Lascarache, Rapsozii Botoșanilor, actorul Marius Rogojinschi, artistul Gabriel Graur, cunoscuta Oana Tăbultoc, muzeograful Gheorghe Median, atelierul de olărit Ceramica Kuty, și post-mortem Marcel Mănăstireanu, dar și Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Casa Memorială Nicolae Iorga, Catedrala Uspenia – locul unde a fost botezat Mihai Eminescu, mănăstirea Popăuți ctitorită de Ștefan cel Mare, Casa Sofian, Muzeul de Istorie, Liceul de Arte, Biblioteca, liceele Laurian și Eminescu, Casa Sindicatelor, Pietonalul Unirii, ceea ce a fost Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul de păpuși Vasilache, Centrul Istoric, străzile și monumentele din Botoșani, botoșănenii. 

”Nu mai pot!” este una dintre declarațiile din clip atât a lui Gelu Graur, cât și a celorlalți participanți, ai botoșănenilor în general, cu privire la lipsa de implicare a factorilor decizionali care au permis degradarea urbei în ultimii ani.