Știri locale

5 beneficii ale friteuzei de aer pentru sanatatea noastra

Friteuzele cu aer prepară alimentele prin circularea aerului fierbinte în jurul alimentelor. Acest sistem garantează un minim de abur și umiditate, ceea ce ajută mâncarea să-și păstreze suculență. Afla care este cea mai buna friteuza

 

Principalele beneficii ale friteuzei de aer

 

Scade aportul de calorii. Principalul motiv pentru care oamenii adoră friteuza este că, comparativ cu prăjirea tradițională, reduce semnificativ aportul total de calorii.

 

 

Facilitează consumul de legume. Dacă copiilor de acasă nu le plac legumele, soluția este gatitile într-o friteuză cu aer. Cu siguranță, această nouă prezentare face legumele mai atractive.

 

 

Ajută la pierderea de greutate. Alimentele prăjite în mod regulat pot contribui la creșterea în greutate, deoarece sunt bogate în grăsimi și calorii. Dimpotrivă, alimentele prăjite cu o friteuza de aer au un conținut scăzut de grăsimi, așa că, dacă doriți să reduceți puțin din greutate, utilizați o friteuză cu aer. Este o modalitate ușoară de a reduce caloriile și de a spori pierderea în greutate!

 

 

Reduceți riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer. Acrilamida este clasificată drept „cancerigen probabil”, ceea ce înseamnă că unele cercetări arată că acrilamida poate fi legată de dezvoltarea cancerului. Potrivit Healthline, deși rezultatele sunt mixte, unele cercetări au descoperit o asociere între acrilamidă dietetică și un risc crescut de cancer renal, endometrial și ovarian. Acest lucru înseamnă că utilizarea unui friteuze poate ajuta la reducerea conținutului de acrilamidă din alimentele prăjite. De fapt, un studiu a constatat că prăjirea cu aer reduce acrilamida cu 90% comparativ cu modul tradițional de prăjire.