Administrație Politică Știri locale

ITI Țara de Sus, proiectul de sute de milioane de euro pentru Botoșani, pe placul ministrului Proiectelor Europene 




Social-democrații Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, și senatorul Lucian Trufin au avut o întâlnire cu Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene, pentru a susține finanțarea proiectului Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Țara de Sus, prin care județul va primi sute de milioane de euro din fonduri europene. 

Ghinea s-a întâlnit cu reprezentanții celor mai noi ITI din țară pentru a facilita finanțarea acestora. 

”Suntem optimiști în ceea ce privește materializarea celui mai amplu și ambițios program de dezvoltare integrată a teritoriului Țara de Sus din care face parte întreg teritoriul județului nostru, cu atât mai mult cu cât dl. ministru Cristian Ghinea ne-a asigurat că susține acest tip de dezvoltare teritorială și că va milita să introducă în Acordul de parteneriat al României cu UE, noile teritorii. Totodată, în cadrul discuțiilor, am reiterat dorința de a obține finanțarea necesară pentru scrierea strategiei care va sta la baza acestui proiect.

Suntem mulțumiți de această primă întâlnire, viitoarele discuții urmând să se desfășoare într-un cadru extins, prin participarea reprezentanților ministerelor implicate – Ministerul Dezvoltării și  Ministerul Agriculturii, precum și cu reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare”, a declarat senatorul Lucian Trufin, inițiatorul proiectului ITI Țara de Sus.