FOTO Doina Federovici, întâlnire cu Asociația ”Grup Civic”. Daniel Câșlariu: ”Asistența socială nu se face din birou”

0
Comunicat de presă
Președintele Consiliului Județean, alături de asociațiile civice din județ
Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a avut astăzi o întâlnire cu activistul civic Daniel Câșlariu, fondatorul și președintele Asociației „Grup Civic” Botoșani, una dintre cele mai implicate organizații neguvernamentale din zona socială.
Una dintre cele mai arzătoare probleme ridicate de către Daniel Câșlariu este lipsa sau slaba implicare a unor asistenți sociali și/sau comunitari în rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă mulți botoșăneni din mediul rural.

„Asistența socială nu se face din birou. Suntem deschiși la orice fel de colaborare și să ajutăm cât putem. Avem resurse, avem dorința de a face lucruri, dar avem nevoie de implicarea asistenților sociali și a celor comunitari, pentru a nu-i lăsa pe cei mai oropsiți dintre noi în mizerie”, i-a transmis Daniel Câșlariu președintele Consiliului Județean.Doina Federovici și-a arătat toată deschiderea pentru a-l ajuta în activitatea pe care o desfășoară. „Suntem înainte de toate oameni, iar acest lucru trebuie să-l demonstrăm în fiecare zi. Suntem deschiși la o colaborare de lungă durată cu Asociația «Grup Civic», care a demonstrat că prin voință, empatie și cu un minim efort se pot face lucruri care să le schimbe puțin în bine viața semenilor noștri care se confruntă cu probleme. Voi fi receptivă la toate problemele pe care ni le veți aduce la cunoștință și voi purta discuții cu primarii în care le voi cere să-i responsabilizeze pe asistenții sociali și cei comunitari, să se implice activ în viața comunităților, în sensul de a-i ajuta pe cei care se află acum în dificultate, pentru că trebuie să punem oamenii pe primul loc”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.
Cu această ocazie, Doina Federovici a completat și semnat Formularul 230 prin care a direcționat 3,5% din impozit către Asociația „Grup Civic” Botoșani. „Îi îndemn pe botoșăneni să fie alături de Daniel Câșlariu să demonstreze că suntem oamenii faptelor bune”, a conchis Doina Federovici. 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *