Administrație Politică Știri locale

Federovici îi răspunde lui Saucă legat de planurile CJ pe viitor: atac la Cîțu, Țâbuleac, Sorescu și Achiței, amnezie totală pentru ultimii 4 ani cu PSD și Macaleți





Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a răspuns cererii consilierului Mirela Saucă, de la PNL, privind planurile de viitor a instituției pe care o conduce.

Social-democrata care conduce CJ Botoșani și-a axat răspunsul pe un atac la adresa Guvernului Cîțu legat de alocările bugetare pe care ar intenționa să le facă prin bugetul pentru 2021 pentru CJ și primăriile din județ.

 

”Guvernul Cîțu, pe care cu onor îl susțineți, a propus spre alocare județului Botoșani, la capitolul ”sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale” fonduri mai mici cu aproape o treime față de anul trecut. În cifre absolute este vorba deo tăiere de 5,5 milioane lei.

De asemenea, la capitolul ”sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021” (Anexa 7) fondurile propuse spre alocare județului Botoșani sunt mai mici cu 44,9 milioane lei decât anul trecut.

Deci, când vorbim de prioritățile pe acest an, de la această realitate ar trebui să pornim, pentru că făcând abstracție de datele contabile, de fondurile pe care le vom avea la dispoziție, vom ajunge în situația de a vorbi fără vreo susținere”, se precizează în răspunsul Doinei Federovici pentru Mirela Saucă.

După ce și-a început răspunsul cu atac la Guvernul Cîțu, Doina Federovici și-a continuat răspunsul cu acuzații la Mihai Țâbuleac, care a fost președinte al CJ în 2008-2012, și apoi la Gheorghe Sorescu și Cristian Achiței, cei care s-au aflat în echipa de conducere în perioada 2012-2016.

Federovici nici măcar nu a pomenit de fostul președinte Costică Macaleți, cel pus de PSD să conducă CJ în ultimii patru ani și în urma căruia nu au rămas rezultate notabile și nici nu s-au rezolvat probleme ale județului, ba chiar unele s-au acutizat.

Federovici a precizat încă că vor fi  o investiție de 13-14 milioane euro într-o stație de tratare microbiologică cu digestie anaerobă și a uneia de digestie anaerobă pentru biodeșeuri colectate separat la depozitul de gunoi de la Victoria, covoare asfaltice pe drumurile județene, modernizarea drumului județean strategic și a sectorului de drum Prăjeni-Plugari, vor continua lucrările la drumurile județene prin PNDL și se va încerca modernizarea a 48 km din Drumul Vămii, modernizarea Memorialului Ipotești, modernizarea UPU de la Spitalul Județean, modernizarea ambulatoriului de specialitate de la Maternitate și a celui de la Pediatrie, modernizarea Muzeului Județean de Istorie, aducțiune de apă în zona de Nord a județului.