Saucă o desființează pe Federovici: ”O declarație de neputință și o încercare jalnică de a inventa vinovați care să vă scuze neputința”

0
Consilierul județean Mirela Saucă a solicitat președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici, o proiecție a viitorului acestei instituții din punct de vedere al investițiilor, a proiectelor cu fonduri europene, a dezvoltării județului din toate punctele de vedere.

Răspunsul primit de la Federovici a fost nemulțumitor pentru Saucă pentru că mai bine de jumătate din acel răspuns a fost un atac politic la actualul Guvern PNL și la foștii liberali care au condus CJ în perioada 2008-2012 și 2012-2016, chiar dacă în ultimii 4 ani instituția a fost condusă de PSD iar președinte a fost, pus prin votul consilierilor social-democrați, Costică Macaleți. 

Apoi, în mare parte dintre viitoarele realizări de la CJ pe care le-a anunțat Doina Federovici sunt de fap investiții pe care trebuie să le facă Guvernul Câțu. 

Mirela Saucă o desființează pe Doina Federovici într-un răspuns public adresat acesteia și pe care îl redăm integral: 

 

”Doamnă Președintă, sunt absolventă de studii realiste ca majoritatea colegilor consilieri, adică ,, aceia cu pixul în mână,,, pragmatici, organizați,obișnuiți să-și facă un plan cu obiective și un parcurs clar pentru atingerea lor. Nu a fost nimic malițios, tendențios sau ascuns în solicitarea noastră, ci dorința mea și a colegilor mei de a face nu politică ci administrație, nu de a pune bețe în roate, ci de a veni cu idei constructive, cu puncte de vedere pertinente și de a susține tot ceea ce se poate și trebuie făcut pentru botoșăneni. Acesta a fost scopul interpelării mele.

Sincer, nu intenționam să fac vreo considerație, astăzi, pe seama răspunsului dvs,

însă prin maniera în care ati facut-o, m-ați provocat.

În primul rând, cred că nu ati înțeles solicitarea mea, fiincă răspunsul dvs este un amalgam între declarație politică, critici la adresa premierului, ,, chestiuni care și-au găsit rezolvarea,,(despre care n-am întrebat) și o înșiruire de obiective condiționate de banii de la guvern. Adică sugerați că reușita mandatului dvs stă în pixul primului ministru? De ce nu ați spus asta și înainte de a fi aleasă? În campania electorală. Atunci puteați orice și necondiționat. Acum vă plângeți de lipsa banilor, dar vreți să cumpărați conace în ruină și infestate cu bacterii. Noi am vrut să aflăm, care sunt prioritățile, în contextul actual, cu banii care ii va avea la dispoziție Consiliul Județean. Nu obiectivele. Repet: PRIORITĂȚILE !

Parcurgând răspunsul dvs v-am descoperit veleități de istoric de dinainte de 1989, aceia care omiteau fapte și evenimente ce nu conveneau. Poate ați uitat că ați preluat mandatul de la colegul dvs Macaleți, nu de la Țibuleac și nici de la Sorescu. E flagrantă încercarea de a evita să discutați de mandatul de dinainte, acel mandat zero, îndeplinit tot de PSD, prin colegul Costică Macaleți, pe care acum îl faceți uitat. Și mai văd că PSD, de două mandate, încă se chinuie să finalizeze proiecte lăsate mură-n gură de foștii președinți, colegii mei de partid.

Să rezum într-un limbaj familiar PSD- răspunsul dvs este  o încercare de eludare a meandrelor concretului, o lucrare mediocră, de cel mult nota cinci. O declarație de neputință și o încercare jalnică de a inventa vinovați care să vă scuze neputința. Sau într-un limbaj mai puțin academic, dar direct- o abureală
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *