Spitalele din Săveni, Darabani, Ștefănești și Dorohoi vizate într-un dosar cu peste 200 de percheziții pentru poluare prin evacuare de deșeuri

0
Aproape 200 de percheziții au loc joi dimineață în București și în 17 județe și în 17 județe, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri, a anunțat Poliția Română. 

 

n această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș pun în aplicare 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe și în municipiul București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.

Video- https://www.youtube.com/watch?v=n_JlCqx71b8&ab_channel=PolitiaRomana

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

 

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite. 

 

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

 

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

 

Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

 

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei.

 

5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

 

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

La activitate participă și polițiști ai inspectoratelor din județele menționate.

SURSA: www.politiaromana.ro

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că ar fi implicate spitale de stat, private, cabinete medicale și unități cu profil medical. Între acestea, spitalele din Târnăveni, Mediaș, Săveni, Darabani, Ștefănești, Dorohoi și alte aproximativ 50 de cabinete medicale individuale. 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *