De ce este bine să bei apă caldă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol?

0

De cele mai multe ori, nu avem nevoie de pastile minune ca să avem o sănătate de fier, ci trebuie doar să luăm mici decizii zilnic în legătură cu ceea ce mâncăm și cât de mult ne mișcăm. Aceste două lucruri, coroborate cu o stare de liniște, lipsită de stres, pot ține departe doctorul mulți ani. Un pahar cu apă caldă in care ați stors zeama de la o lămâie poate avea beneficii extraordinare pentru organism.

De exemplu, puteți începe acest ritual de sănătate chiar de la prima oră a dimineții. De cum vă treziți, beți un pahar de apă caldă (nu fierbinte) în care stoarceți zeama de la o lămâie. Probabil că ați mai auzit acest sfat, însă știți exact de ce este benefic? În rândurile care urmează, vrem să vă prezentăm pe scurt câteva din avantajele consumului acestei băuturi, pe stomacul gol.

După cum am spus, trebuie consumat dimineața, înainte să fi mâncat sau să fi băut altceva. O puteți face după ce v-ați făcut igiena de dimineață. Încălziți puțină apă plată, dar atenție să nu fie foarte fierbinte. Explicația este simplă: dacă este prea fierbinte, va distruge nutrienții și enzimele din lămâie. Așadar, într-o cană sau pahar cu apă caldă, luați o lămâie și stoarceți tot sucul acolo. Faceți acest lucru cu o lămâie proaspătă, nu folosiți suc de lămâie ce a stat peste noapte în frigider sau vreun suc îmbuteliat, cumpărat de la magazin. Lămâia proaspătă are toți nutrienții de care trebuie să beneficiați la prima oră a dimineții.

Atunci când sucul de lămâie este combinat cu apă la temperatura potrivită, aceasta stimulează eliminarea toxinelor. Mai mult, poate echilibra și nivelul pH-ului al organismului și poate preveni excesul de aciditate din organism, în special din țesuturi și sânge. Poate părea contraintuitiv pentru că lămâia este acidă, însă secretul îl constă în amestecarea ei cu apă călduță.

Mai mult, sucul de lămâie are efecte extraordinare asupra corpului nostru. Pe lângă cele specificate mai sus, poate îmbunătăți și activitatea creierului nostru datorită potasiului și magneziului pe care le conține. Poate de asemeana să ajute dacă vă confruntați cu stres și anxietate deoarece poate să vă limpezească mintea și vă puteți concentra mai bine. De exemplu, la prima oră a dimineții, imediat după ce ați băut băutura aceasta, ar fi indicat să începeți o activitate care vă “solicită” mental. Începeți să lucrați la acel raport pentru muncă pe care îl tot amânați, începeți un joc de șah, ba chiar jucați-vă poker online. Strategiile acestui joc cer un focus foarte mare și o vigilență crescută. Așa că ați putea avea rezultate semnificative, pozitive deoarece nivelul dvs. de concentrare este la maxim.

Pe lângă toate aceste beneficii, lămâia este o sursă foarte bună și de calciu, fier, antioxidanți, vitamina B și C. După cum bine știm, vitamina C este “unealta” perfectă în tratarea răcelilor, gripei, “roșu în gât”, mai ales dacă o combinăm și cu mierea. Așadar, puțină lămâie zi de zi poate ține virușii departe și putem uită de răceli. Lămâia are și proprietăți antibacteriene și ajută și la protejarea împotriva unor probleme digestive prin înlăturarea microbilor din organism. Antioxidanții din lămâie ajută și la menținerea sănătății și elasticității pielii. Foarte multe produse cosmetice de pe piață au în componența lor antioxidanți, așa că de ce să nu ne ajutăm corpul prin consumul lor direct, zilnic? Și pe lângă toate aceste avantaje, sucul de lămâie ajută și la producerea de colagen și la înlocuirea celulelor epiteliale moarte. Sunt multe sucuri naturale care pot „ajuta” anumite procese în organismul nostru.

În concluzie, un gest atât de simplu pe care îl putem face în bucătăria noastră, în câteva minute, ne poate aduce atât de multe foloase și se traduce prin “sănătate curată”. Încercați să înlocuiți cafeaua atât de iubită cu un pahar de apă călduță cu lămâie si vedeți cum vă simțiți după o lună. Ar fi indicat să aveți răbdare o lună întreagă pentru a simți cu adevărat beneficiile acestei băuturi.

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *