Știri locale

Respect pentru veteranii de război



Fără să șovăie, peste 120 de membri ai Partidului Social Democrat din județul Botoșani, au pornit în aceste zile într-o misiune dictată de conștiința patriotică, de suflet și de respect, pentru a-i onora pe veteranii de război botoșăneni, trecuți de venerabila vârstă de 90 de ani, unii dintre ei depășind un centenar de viață. Organizați „militărește”, social-democrații botoșăneni au fost în vizită la veterani și au plantat împreună cu bravii eroi câte un stejar, simbolizând rezistența, voința puternică și măreția veteranilor de război.

Președintele Consiliului Județean, parlamentarii, primari, vicepreședintele Consiliului Județean viceprimari, administratori publici, consilieri județeni și locali au fost prezenți în 43 de localități din județ și au plantat un număr de 174 stejari.

„Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, ne aplecăm în fața domniilor voastre, asigurându-vă de neprețuitul nostru respect! Dumneavoastră sunteți cei de la care învățăm în fiecare zi devotamentul, iubirea față de țară și puterea de sacrificiu. Dumneavoastră sunteți cei care nu ați căutat scuze și nu v-ați împiedicat de neajunsuri pentru a da României ceea ce are nevoie: IUBIRE. Vă mulțumim pentru că ne-ați primit și ne-ați împărtășit din memoriile dumneavoastră. Vă urăm gânduri bune de sănătate și sărbători binecuvântate!”, este mesajul transmis veteranilor de război de Organizația Județeană PSD Botoșani.

În municipiile Botoșani și Dorohoi și în orașul Săveni, au fost plantați falnicii arbori în zone special identificate de autoritățile locale, parcuri și alei care vor aminti peste timp că cei care au luptat pentru țară în Al Doilea Război Mondial, au fost oameni vrednici, cu putere de sacrificiu și iubire față de patrie. În celelalte localități în care mai trăiesc veterani au fost plantați stejari chiar în gospodăriile acestora, unii dintre ei, în ciuda vârstei înaintate, dorind să participe activ la acțiune.

În orașul Bucecea și în comuna Vârfu Câmpului, deși, din nefericire, toți veteranii de război s-au stins, au fost plantați stejari lângă monumentele eroilor.

Drapelul României, plachete de onoare, diplome aniversare, flori, cadouri, dar și îmbrățișări și strângeri calde de mâini au însoțit stejarii dăruiți din inimă celor 115 onorabili veterani de război pe care social-democrații botoșăneni i-au vizitat săptămâna aceasta.

 

*) municipiul Botoșani (15 veterani); municipiul Dorohoi (7 veterani de război); orașul Darabani (4 veterani de război); orașul Săveni (2 veterani de război); orașul Ștefănești (4 veterani de război); comuna Adășeni (1 veteran de război); comuna Avrămeni (2 veterani de război); comuna Broscăuți (2 veterani de război); comuna Călărași (3 veterani de război); comuna Curtești (2 veterani de război); comuna Dersca (1 veteran de război); comuna Dobârceni (2 veterani de război); comuna Durnești (4 veterani de război); comuna George Enescu (1 veteran de război); comuna Gorbănești (1 veteran de război); comuna Havârna (6 veterani de război); comuna Hilișeu-Horia (1 veteran de război); comuna Hlipiceni (2 veterani de război); comuna Hudești (10 veterani de război); comuna Lunca (3 veterani de război); comuna Manoleasa (2 veterani de război); comuna Mihălășeni (2 veterani de război); comuna Nicșeni (6 veterani de război); comuna Pomârla (2 veterani de război); comuna Prăjeni (1 veteran de război); comuna Rădăuți-Prut (5 veterani de război); comuna Roma (5 veterani de război); comuna Românești (1 veteran de război); comuna Santa-Mare (1 veteran de război); comuna Suharău (2 veterani de război); comuna Sulița (4 veterani de război); comuna Știubieni (1 veteran de război); comuna Todireni (3 veterani de război); comuna Trușești (7 veterani de război); comuna Tudora (3 veterani de război); comuna Ungureni (3 veterani de război); comuna Văculești (1 veteran de război); comuna Viișoara (2 veterani de război); comuna Vlădeni (5 veterani de război); comuna Vorniceni (1 veteran de război); comuna Vorona (5 veterani de război).