Politică Știri locale

Marius Budăi: „Guvernul Dreptei a șters Botoșaniul și toată Moldova de pe harta investițiilor pentru următorii 5 ani”



 



Deputatul social-democrat botoșănean, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi le atrage atenția guvernanților de la PNL-USR și UDMR că au lăsat județul Botoșani și zona de Nord-Est a României fără banii de investiții necesari recuperării decalajelor față de Transilvania și zona de Nord-Vest a țării.

Este inacceptabil ca un guvern, oricare ar fi el să trateze botoșănenii și toți locuitorii din Moldova ca cetățeni de rang inferior și să continue să ignore, așa cum au făcut de fiecare dată partidele Dreptei, nevoia de investiții în infrastructura rutieră, educație, sănătate, mediu, utilități. Nu mai putem continua în această logică a răzbunării pe cetățenii care votează un președinte de Consiliu Județean sau un primar de municipiu, reședință de județ, de la altă formațiune politică decât sunt cei care vremelnic reprezintă Guvernul României. Stimați propovăduitori ai tăierilor, amputărilor, reducerilor și anulărilor de venituri și investiții, oricât de mult vă deranjează votul botoșănenilor, Constituția nu vă dreptul să-i lăsați fără asigurarea accesului la un trai decent, care înseamnă drumuri asfaltate, apă și canalizare, școli moderne, unități sanitare dotate și funcționale, locuri de muncă și siguranța zilei de mâine”, a declarat Marius Budăi.

Toate amendamentele transmise la bugetul de stat de parlamentarii de la PSD Botoșani pentru continuarea investițiilor începute de guvernarea social-democrată în perioada 2017-2019 au fost respinse de majoritatea Coaliției Austerității Naționale la solicitările lui Cîțu, Orban, Barna, Cioloș și Hunor.

Planul Național al României de Redresare și Reziliență a devenit Planul lui Cîțu de Redresare și Reziliență în PNL. Acesta a fost unul din motivele pentru care premierul nu a dorit să le prezinte românilor unde se duc banii din împrumuturile și din granturile de la U.E., decât după ce a depus programul la Bruxelles. Al doilea motiv a fost ca să ascundă înghețările de pensii, salarii, alocații și eliminările de stimulente pentru industria IT&C și antreprenorii români aflați la început de drum. Ne-am întors cu 10 ani în urmă la practicile guvernării PDL, unde românii au aflat de la televizor că urmează să le fie amputate veniturile, să fie concediați, să se ia împrumuturi în numele lor și să se închidă spitale”, a explicat deputatul PSD Botoșani.