FOTO A început turnarea primului strat de asfalt pe drumul județean Coțușca-Ghireni 

0
Lucrările de modernizare a drumului județean Coțușca-Ghireni, proiect finanțat din fonduri guvernamentale, au ajuns la faza turnării de asfalt. 

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean și cel care gestionează activitatea de modernizare și întreținere a drumurilor județene, a postat pe pagina sa de Facebook imagini de la lucrarea care va conecta cu un drum modern satul Ghireni. 

”Au început lucrările de turnare a primului strat de asfalt pe cei 6,65 km ai drumului județean DJ 293 Cotusca – Ghireni! Turnarea acestui prim strat de covor asfaltic vine după o serie complexă de alte lucrări la structura căii de rulare, care a fost lărgită. Proiectul de modernizare a acestui drum prevede turnarea a trei straturi de asfalt și de asemenea, se vor reface șanțurile, rigolele și drenurile. Este un proiect mult așteptat de către locuitorii celor două sate ale comunei Coțușca și va asigura legătura între două axe rutiere importante ale județului, DN24C, care este paralelă cu frontiera României și DJ282, Drumul Vămii, ce urmează să fie modernizat în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene”, a postat Dorin Birta

Proiectul „Modernizare DJ 293 Cotusca – Ghireni – DN 24C, km 41+050-47+700, L=6,650 km” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II și din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani. 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *