Administrație Știri locale

FOTO Se lucrează la drumurile județene Corlădeni-Dimăcheni, Ibănești-Cristinești



 

 

Lucrările la drumurile județene continuă pe sectoarele pe care au fost deschise șantiere în această primăvară. 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean și Cătălin Gheorghian, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, au inspectat lucrările pe care constructorii le execută la două sectoare de drumuri județene modernizate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL), DJ 291D, Ibănești – Cristinești, și DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni.

Modernizarea ambelor sectoare de drum este avansată, în prezent constructorii lucrând la realizarea rigolelor și a podețelor. 





„Vrem să încheiem cât mai repede lucrările finanțate prin PNDL, pentru că nu ne mai permitem să lungim la nesfârșit investițiile care duc la dezvoltarea județului. S-a turnat asfalt pe cele două sectoare și acum se lucrează la rigole și sperăm ca în această vară constructorii să închidă proiectele. Le-am atras atenția să nu afecteze calitatea lucrărilor, pentru că punem mare accent pe acest aspect”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean care are în coordonare Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, le-a transmis constructorilor că în perioada care urmează va continua să facă verificări inopinate pe teren și dacă va constata deficiențe la lucrări, atât din punct de vedere calitativ, cât și a încălcării graficelor de execuție va lua măsuri drastice. „Vrem lucrări de calitate și în termene cât mai scurte. Constructorii care au câștigat licitațiile trebuie să respecte toate cerințele din caietele de sarcini, iar dacă nu o vor face avem pârghiile legale de a corecta aceste probleme. Am avut discuții cu reprezentanții firmelor, au înțeles ceea ce le cerem și cred că, în cel mai scurt timp, și locuitorii din cele două zone se vor bucura de o infrastructură de calitate”, a declarat Dorin Birta.

Modernizarea drumului DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni, presupune lucrări la structura căii de rulare, care va fi lărgită, modernizarea unui pod care trece peste Jijia, a unui podeț, turnarea a trei straturi de asfalt și refacerea rigolelor. Până în prezent s-au turnat două straturi de asfalt și s-au făcut aproape jumătate din rigole, urmând ca investiția să fie finalizată în această vară.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.134.656,53 lei, aproximativ 60% fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar restul din bugetul județean.

Modernizarea drumului 291D, Ibănești – Cristinești, presupune lucrări la structura căii de rulare, turnarea asfaltului și refacerea rigolelor. Până în prezent s-a turnat asfaltul și se lucrează la rigole. Constructorul a promis finalizarea acestora în următoarele săptămâni.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 9.623.458 lei, aproximativ 90% fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar restul din bugetul județean.

Comunicat de presă 

Sursa foto: Consiliul Județean Botoșani