Administrație Știri locale

CJ Bihor cumpără, la propriu, avioane. CJ Botoșani se laudă cu 2,7 km de drum județean




În timp ce liderii locali PSD și PNL nu reușesc de 30 de ani să modernizeze un drum național, Botoșani-Târgu Frumos, iar de 10 ani nu reușesc să finalizeze lucrările la Teatrul Mihai Eminescu, în Bihor autoritățile locale cumpără, la propriu, avioane. 

Noi, la Botoșani, tărâmul geniilor din cultura românească, ne uităm cum geniile din Consiliul Județean se laudă cu o mulțime de comunicate de presă că asfaltează 2,7 kilometri de drum județean, în timp ce în județul Bihor autoritățile locale înființează propria companie de transport aerian. 

Și aici nu mă refer doar la actuala conducere a CJ Botoșani, una PSD-istă, ci la toate partidele care au condus acest județ în ultimii 20 de ani. Și am avut o perioadă de 8 ani doar cu președinți de dreapta, de la PNL și PDL, care au lăsat ca moștenire și cei 2,7 km de drum județean spre Iași într-o stare jalnică, că doar nu erau asfaltați și l-au distrus cei de acum. 



 

În timp ce Primăria Oradea și CJ Bihor se unesc, sub coordonarea lui Ilie Bolojan, și anunță că în decembrie, cel târziu ianuarie 2022 vor cumpăra avioane pentru propria lor companie aeriană, la Botoșani marea bătălie între PSD și PNL este care a făcut niște studii de fezabilitate și care a făcut licitație, nicidecum pe care a făcut un drum, care a făcut un parc industrial, care a schimbat nivelul de trai în bine. 

Botoșani nu are cum nici măcar să viseze la nivelul de dezvoltare din Occident atât timp cât nu reușește să recupereze decalajele de dezvoltare față de Ardeal și Banat. 

Serios! În aceeași țară, cu aceeași legislație, la Botoșani se vaită și PSD și PNL cum e dificil să faci, e aproape imposibil să construiești și să dezvolți, iar în Oradea și Bihor se poate construi șosea de centură la profil de autostradă, se poate înființa companie aeriană, se preiau proiecte de la Guvern pentru a putea fi realizate mai rapid de autoritățile locale. 

 

Bogdan CALINIUC