Administrație Politică Știri locale

Buzoianu – Primar Comuna Româneşti: Se anunţă scumpiri majore la preţul pâinii, românii vor rămâne doar cu circul de la guvernare şi nici ăla nu va fi gratis!



 


Se anunţă scumpiri majore la preţul pâinii, iar românii nu-şi vor mai permite nici pâinea cea de toate zilele, dar vor rămâne doar cu circul din partidele aflate la guvernare şi nici ăla nu va fi gratis! Industria de morărit şi panificaţie este puternic afectată de creşterile enorme a preţurilor la energie electrică şi gaze, lucru care va determina scumpirea pâinii.

Mai mult de atât, preţul grâului, în prezent, este cel mai mare preţ înregistrat în luna august din istorie, adică 1.100 de lei/tonă adus la moară. Până în prezent, agenţii economici din morărit şi panificaţie nu au scumpit pâinea în speranţa că grâul din noua recoltă va fi mai ieftin, dar din păcate, preţul grâului a evoluat neaşteptat. Energia electrică a crescut de la 230 de lei/MWh la 478 lei/MWh şi în aceste condiţii niciun agent economic nu va mai putea să reziste dacă nu va modifica preţurile.

Pentru a nu intra în faliment şi pentru a asigura un preţ al pâinii acceptabil pentru populaţie, industria de morărit şi panificaţie are nevoie urgent de sprijin din partea statului de introducerea unei scheme de ajutor. Însă speranţele sunt infime pentru că, aşa cum ne-a obişnuit, preocuparea pentru calitatea vieţii românilor nu este o prioritate când ai alegeri interne în partid şi, clar, nu se găsesc bani pentru nimic din ceea ce ar putea ajuta mediul economic sau populaţia.

Dumitru Buzoianu – Primar Comuna Româneşti