Administrație Știri locale

Magopeț a investit în rețeaua școlară din Ibănești și a adus grădinițele și școlile la standardele moderne





Elevii din comuna Ibănești vor începe noul an școlar în clădiri modernizate, cu săli de curs, laboratoare și grupuri sanitare cu adevărat la nivelul anului în care ne aflăm.

Primarul Romică Magopeț a postat pe contul său de Facebook două galerii foto cu Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” și cu Grădinița din Dumbrăvița la finalizarea lucrărilor de modernizare.

 

”Elevii de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” din Ibănești se vor întoarce în clase noi, odată cu începerea anului școlar. Recepția lucrărilor a fost realizată, astfel încât putem privi optimiști începutul anului școlar, cu săli de clasă noi, laboratoare, bibliotecă și săli de ședință încăpătoare. Era o școală pe care noi am reuşit să o renovăm şi să o modernizăm. În momentul de față, deținem mobilier nou, echipamente performante și o clădire renovată în totalitate. Școala este pregătită pentru susținerea orelor de curs în condiții de maximă siguranță. Deoarece sănătatea elevilor și a cadrelor didactice este pe primul loc, am oferit atenție fiecărui detaliu pentru a construi un mediu sigur și prietenos pentru elevi.

Începând din acest an, toate unitățile de învățământ din comuna Ibănești sunt modernizate la standarde europene.

În anul 2020-2021 au fost finalizate: școala ,,Ștefan cel Mare” din Ibănești, școala ,,Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița corp A cât și Grădinița din satul Dumbrăvița.

Sunt convins că într-o școală modernă europeană, rezultatele la învățătură și disciplină vor fi pe măsură!

Mult succes, dragi copii!”, a postat primarul Romică Magopeț pe contul său de Facebook.

 

 

La grădinița din Dumbrăvița au fost realizate lucrări de consolidare la structura clădirii, au fost înlocuite în totalitate instalațiile electrice cât și instalațiile sanitare. Întregul corp de clădire este acoperit de o șarpanta nouă, iar interiorul clădirii este modernizat.

În ceea ce privește conformarea la cerințele de securitate la incendiu specifice unei grădinițe, a fost realizată o scară de acces exterioară, iar clădirea a fost dotată cu un sistem de alarmare .

Sursa foto: Contul de Facebook al primarului Romică Magopeț