Administrație Știri locale

FOTO Modernizarea de 3,6 milioane euro a Liceului ”dr. Mihai Ciucă” a fost finalizată. Liceu cu adevărat european la Săveni



 


Lucrările de modernizare a Liceului ”dr. Mihai Ciucă” Săveni au fost finalizate. Cărțile au fost deja puse la fiecare bancă în parte și așteaptă doar deschiderea noului an școlar în condiții cu adevărat europene pentru toți cei care învață în Săveni. 

Dacă la partea de clase și laboratoare totul era finalizat încă din primăvară, s-a reușit modernizarea în timp record a ultimului corp de clădire, dar și a tuturor detaliilor din corpul nou construit unde este și amfiteatrul.

Primarul Relu Tîrzioru a declarat că proiectul este o mândrie pentru administrația publică locală, fiind vorba și de fonduri europene atrase în Săveni.

 

 

”Este o investiție pentru tot ce înseamnă orașul Săveni, pentru prezentul și viitorul său. Tot ce facem este pentru copiii de aici pentru ca ei, oricare le va fi drumul în viață, să aibă o bază de plecare care să le ofere o șansă în plus în viitor. Am investit în acest Liceu nu doar pentru copiii din Săveni, ci și pentru cei din împrejurimi care vin la noi să își continue cursurile. Condițiile pe care le asigurăm copiilor în acest liceu ne plasează în top în orice clasament din județ și din regiunea Moldovei, având toate dotările, toate utilitățile, toate autorizațiile. Avem laboratoare de informatică, de fizică, amfiteatru dotat cu tot ce se cere acum, laborator de gastronomie, bibliotecă, săli de conferință. Sistemul de învățământ botoșănean poate organiza la Liceul Mihai Ciucă din Săveni orice seminar, orice ședință, orice olimpiadă. Prin această investiție am vizat și cadrele didactice din acest liceu pentru că eu le cer performanță, dar le și ofer condiții”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.

 

 

Acesta a precizat că că urmează și lucrările la terenul de sport al liceului.

”A fost finalizată licitația, s-a predat și amplasamentul și în câteva zile trebuie să vină firma să înceapă și lucrările pentru amenajarea terenului de sport multifuncțional pentru liceu. Orașul are și sală polivalentă de sport pe care elevii o pot folosi în timpul programului școlar, iar în câteva luni finalizăm lucrările și la stadionul orașului care, la fel, va fi folosit gratuit de către școli și liceu”, a completat primarul Tîrzioru.