Administrație Știri locale

TOATE unitățile de învățământ din Cristești au fost modernizate sau construite de la zero VIDEO-FOTO





Comuna Cristești din județul Botoșani se poate lauda ca la începerea anului școlar 2021 – 2022 toate unitățile de învățământ au fost reabilitate ori construite de la zero. În aceasta luna au fost finalizate lucrările la 3 unități de învățământ.

Școala Primara Nr. 4 din satul Unguroaia a fost reabilitata și extinsa, în timp ce Școală Primara Nr. 2 din satul Oneaga a fost dărâmată și construita de la zero. O alta construcție noua este grădinița Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Cristești, care a fost vizitata duminica de Inspectorul Școlar General, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei.



”Am regăsit prieteni și colegi buni, harnici și serioși, autorități locale implicate și determinate să susțină educația, motiv pentru care, îi felicit public. Mai sunt lucruri de făcut, mai este treabă, dar în ansamblu, școlile sunt curate, colorate și sigure, au utilități, avize și tot ce este necesar pentru un învățământ de calitate. Totul depinde de copii și de profesori: să păstreze, să utilizeze eficient toate resursele și să se bucure de condiții pentru învățare, pentru a obține rezultatele dorite. Mult succes, sănătate și putere de muncă, tuturor!”, a spus prof. dr. Ada Alexandrina Macovei.

 

 

Tot duminica, preotul Ștefan Musteaţă a sfințit Școala Primară Nr. 2 Oneaga, în prezenta părinților, a primarului Lucian Borfotina, a viceprimarului Liviu Stanuc, a directorului Școlii Gimnaziale Nr. 1 Cristești, prof. Bogdan Ciobanu, a Inspectorului Școlar General Adjunct, prof. Bogdan Suruciuc, ulterior scoala din Oneaga si gradinita din Cristesti fiind vizitate de prefectul judetului Botosani, ec. Dan Nechifor, dar si de directorul DSP Botoșani, dr. Monica Delia Adascalitei.

„Ne bucuram ca începând cu anul școlar 2021 toată infrastructura școlară din comuna Cristești este la standarde europene, cu toate utilitățile necesare. Preșcolarii, școlarii și cadrele didactice se pot bucura de condiții foarte bune. Domnul director a reușit sa doteze toate școlile cu 700 de hărți interactive și măști colorate pentru copii. In perioada imediat următoare vom continua cu amenajarea exterioara a școlilor. Urez tuturor copiilor și prefosorilor un an școlar cât mai bun, sănătate și multe realizari”, a declarat primarul Lucian Borfotină.

 

 




rpt