Știri locale

VIDEO Medaliații la Jocurile Olimpice de la Tokyo, premiați în fața Elisabetei Lipă cu moment de reculegere pentru Ivan Patzaichin la Lacul cu Nuferi

 





Ceremonie grandioasă organizată de Consiliul Județean și Primăria Botoșani pentru cei doi medaliați cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru antrenorii acestora și pentru ceilalți sportivi botoșăneni prezenți la Olimpiadă. Cei doi medaliați, Simona Geanina Radiș, aur la dublu vâsle, și Mugurel Vasile Semciuc, argint la patru rame fără cârmaci, au primit premii în bani de la autoritățile locale.

Premierea a fost făcută în fața marii sportive Elisabeta Lipă și cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin și imnul intonat de Mirel Manea, prim-trompetistul Filarmonicii Botoșani. Gala a fost prezentată de marele actor botoșănean Marius Rogojinschi.

Decizia de a organiza această ceremonie și locul, Lacul cu Nuferi al lui Mihai Eminescu, reprezintă o premieră pentru Botoșani și reprezintă o decizie a Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean.