Profesorii care vor să fie directori sau directori adjuncți dar au Covid sau sunt carantinați vor da concursul în sesiune suplimentară

0
Sesiune suplimentară în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ dedicată candidaților înscriși care nu se pot prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

”Să respectăm măsurile de siguranță, de prevenire a îmbolnăvirii, precum și de transmitere a virusului. Să avem grijă de noi și de ceilalți! Educația contează, sănătatea primează! Sănătate și mult succes tuturor colegilor, candidați dar și organizatori, evaluatori, supraveghetori, observatori, informaticieni, personal auxiliar sau nedidactic! Mulțumiri, în avans, pentru sprijin și colaborare, tuturor partenerilor noștri educaționali!, a transmis Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

 


Ministerul Educației a transmis un comunicat de presă pe această temă și îl redăm integral:

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 1000, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În acest context, se impun o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise.

Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 900-930. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 1630, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

Pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute la punctul al 2-lea, Ministerul Educației va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare.

 

Sorin Mihai CÎMPEANU,

Ministrul Educației

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *