Administrație Politică Știri locale

Îl desființează pe Șoptică: ”Am ajuns o glumă la Botoșani. AUR are mai mult electorat. Mi-am pregătit bagajele, nu mă aliniez și aștept să mă dea afară”

consilierul local Eugen Țurcanu/ Sursa foto: contul de Facebook al lui Eugen Țurcanu





consilierul local Eugen Țurcanu/ Sursa foto: contul de Facebook al lui Eugen Țurcanu

Primul liberal botoșănean care are curaj să îi răspundă lui Costel Șoptică, președintele PNL, după ce acesta a anunțat că toți cei care nu se aliniază în spatele său în partid, adică nu îi respectă ordinele, pot să plece.

Este vorba despre consilierul local Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement din cadrul Primăriei Botoșani.

Acesta a fost invitat în emisiunea Dialog Deschis de la Tele M, moderată de jurnalistul Răzvan Sauciuc, și a criticat în termeni duri declarațiile lui Șoptică referitoare la riscurile la care se vor supune cei care nu îi vor asculta deciziile luate în PNL Botoșani.

 

 


”Domnul președinte Șoptică a transmis celor care nu se aliniază în spatele lui să își facă bagajele. Mi-am pregătit bagajele, nu mă aliniez și aștept să mă dea afară. Noi suntem într-o situație în care România este pe buza unei crize economice, sanitare fantastice și noi discutăm la Botoșani despre schimbarea prefectului, e agenda principală a partidului, despre cine se aliniază în spatele meu și cine nu și numai cumetrii de astea aud.

 

Noi ce venim să oferim electoratului nostru puțin pe care îl avem la Botoșani, pentru că avem electorat PNL din ce în ce mai subțire? Ce alternativă oferim noi? Ce să-i spunem să ne urmeze? Că suntem instabili? Că schimbăm oamenii puși de noi într-o instituție, că-i înlocuim peste noapte? Eu nu pot să mă aliniez. Eu sunt aliniat la partid că am acceptat fuziunea PNL-PDL și mi-am găsit niște valori comune cu acest partid și am acceptat să merg mai departe.

 

Nu iau în calcul să plec din partid, dar așa mi s-a transmis. Acesta era cel mai bun moment în care domnul președinte să pună paie pe foc?

 

Care mulți membri ? Cu chiu cu vai am unit două partide care spuneau că au câte 5.000 de membri și în final când ne-am unit eram 1000. Adică, unde sunt membrii? Și-au luat lumea în cap, au plecat! La un moment dat eram două mari partide, dar am ajuns să fim o glumă la Botoșani. AUR are mai mult electoral la Botoșani decât are PNL”, a spus Eugen Țurcanu în emisiunea de la Tele M.