Știri locale

Profesor reclamat de părinți la ISJ pentru că merge la ore cu mesaje anti-vacciniste. Riscă dosar penal



 


Un profesor din municipiul Botoșani va fi cel puțin anchetat disciplinar sau chiar penal pentru mesaje anti-vacciniste răspândite elevilor în timpul cursurilor.

Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat că situația este gravă și că profesorul riscă dosar penal pentru faptele sale.

Dezvăluirea a fost făcută în timpul emisiunii Dosarul Zilei, la Tele M.

 

 

”Vreau să le mulțumesc cadrelor didactice neutre. Este foarte grav când medici, preoți, profeori sau alți reprezentanți ai unor elite afirmă lucruri împotriva vaccinării, testării. Vreau să le mulțumesc public celor care și-au înfrânat pornirile.

Vreau să îi avertizez pe ceilalți că lucrurile nu pot rămâne așa.

Este absolut incredibil și ilegal să te duci la o clasă de elevi și să spui lucruri împotriva vaccinării, lucruri grave, ceva ce nu are nicio bază științifică, că ”după doi ani de zile veți deveni legume”. Sunt lucruri grave, am fost sesizați de părinți”, a declarat Ada Macovei la Tele M.

Aceasta nu a vrut să dezvăluie unitatea de învățământ unde predă profesorul și a precizat că în cazul în care părinții care au făcut sesizarea la ISJ vor depune plângere penală, profesorul va fi anchetat penal, însă în cazul în care aceștia nu vor face plângerea va urma o anchetă la nivelul instituției de învățământ și o sancțiune disciplinară.