Știri locale

Bilanț HOROR la o lună de la începerea școlii: au murit de Covid-19 doi elevi, două cadre didactice și o unul din personalul nedidactic





La o lună de zile de la începerea noului an școlar, bilanțul sistemului de învățământ din județul Botoșani este unul cu adevărat horor din punct de vedere al victimelor produse de Coronavirus.

Doi copii, unul de 7 ani, unul de 18 ani, două cadre didactice și un cadru personal nedidactic au pierdut lupta cu boala.

Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat că aceste victime se adaugă la tributul plătit anul trecut de sistemul de învățământ în lupta cu Covid-19, inspectori școlari și cadre didactice.

 


”Nu m-am așteptat să avem copii care să moară de Covid. Este un șoc pentru toți cei care înțelegem gravitatea situației. Doi copii într-o lună de zile care pierd lupta cu boala, este îngrozitor. Primul este un copil de șapte ani, acum avem o elevă de 18 ani împliniți, clasa a XII-a. Este foarte grav și îmi pare rău că se întâmplă lucrul acesta, avem și două cadre didactice și o doamnă care făcea parte din personalul nedidactic, toți trei nevaccinați”, a declarat Ada Macovei în timpul emisiunii Dosarul Zilei, la Tele M.