Știri locale

ALARMANT! 91% dintre părinții din Botoșani NU vor să-și vaccineze copiii, NU contează împotriva cărei boli, NU contează cine produce vaccinul





Situație dramatică în ceea ce privește intenția părinților din Botoșani de vaccinare a copiilor în viitorul apropiat, indiferent de boală, de producătorul vaccinului sau de locul de vaccinare.

Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat, la Tele M, că este mai mult decât îngrijorătoare statistica privind intenția părinților de vaccinare a copiilor cu vârste de peste 12 ani.

Macovei susține că ISJ a realizat un sondaj în rândul părinților și datele culese sunt alarmante.

 


”Au fost administrate 14.739 chestionare privind intenția de vaccinare, sunt 479 de răspunsuri cu ”Da”, intenționează să își vaccineze cândva copiii, 866 sunt nehotărâți și 13.394 refuză vaccinarea copiilor, aproape 91% din total, indiferent pentru ce, indiferent când, indiferent cu ce vaccin și în ce condiții, cabinet privat, școlar, echipă mobilă. Cu o asemenea intenție de vaccinare a populației școlare nu putem face altceva decât să-i rugăm pe părinți să nu trimită copiii răciți la școală în sezonul rece. De asemenea, îi rog pe părinți să fie foarte atenți la starea de sănătate a copiilor și să descopere la timp eventualele boli de care suferă aceștia”, a declarat Ada Macovei.