Administrație Știri locale

Doina Federovici solicită urgentarea construirii heliportului medical




Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a solicitat conducerii Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor date referitoare la stadiul proiectului construirii heliportului de la Botoșani. 

„Este un proiect pe care l-am început în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La finalul mandatului meu de senator, am lăsat lucrurile într-o fază avansată, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor urmând a face doar licitațiile necesare punerii în operă a acestui proiect foarte important pentru sistemul sanitar botoșănean. Am înțeles că s-au făcut pași, dar prea puțini pentru implementarea acestui proiect, motiv pentru care am solicitat oficial date despre stadiul acestuia și urgentarea procedurilor ce țin de către Guvern. Trebuie să știm care este situația reală, pentru a nu mai pierde timp prețios în vederea realizării unui heliport medical la Botoșani”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.



 


Inspectoratul General de Aviație vizează realizarea a șapte heliporturi în România și Republica Moldova în cadrul proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations SMURD 2”. Acestea sunt finanțate din fonduri europene, prin intermediul Programului  Operațional Comun 2014-2020 România – Republica Moldova.

„Solicit urgentarea tuturor deciziilor și procedurilor care țin de Inspectoratul General de Aviație, dată fiind conjunctura sanitară nefavorabilă generată de pandemia de SARS-CoV-2. Trebuie făcute toate eforturile pentru ca România să nu piardă, prin dezangajare, fondurile europene accesate pentru acest proiect vital sistemului sanitar din Botoșani, în contextul în care perioada de extensie a Programului Operațional Comun 2014-2020 se apropie de final”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.