Știri locale

Rotary Club Botoșani continuă programul bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”. De 8 ani ajută elevii buni din familii sărace



 


Proiectul bursier „Ajută un copil să învețe!” initiat acum 8 ani de către Rotary Club Botoșani si sustinut in continuare de sponsori si parteneri, a creat posibilitatea acordării pentru anul școlar 2021-2022, a unui număr de minim 4 burse școlare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“, în scopul sprijinirii elevilor din ciclul preuniversitar, de la unitățile școlare ale județului Botoșani.

 

Valoarea unei burse este de 6.000 lei/an și se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.

 

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ȘCOLARĂ ROTARY orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi, în unitățile de învățământ din județul Botoșani, și care:

 


 

– este elev intr-o unitate de invatamant liceal din judetul Botosani si are domiciliul în judetul Botosani,

– s-a remarcat la olimpiada/concurs – faza nationala in ultimii doi ani scolari .

– are media generala a anului de studiu anterior peste 8,50.

– nu beneficiaza de alte burse cu surse din mediul privat

Perioada de primire a dosarelor de candidatură este 14 octombrie – 8 noiembrie 2021, acestea urmând a fi trimise electronic, in forma scanata, la adresa de email a Rotary Club Botosani: office@rotarybotosani.ro sau in format fizic la secretariatul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

 

Atribuirea burselor de studii se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câstigători urmând a fi publicată, in a doua parte a lunii noiembrie 2021.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: www.facebook.com/RotaryBotosani

 


 


Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care vor fi acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

 

Clubul Rotary – Botoșani, organizație non-guvernamentală și non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elită în domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv susținerea performanței și a excelenței, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive și educaționale, sub sloganul “A servi mai presus de sine însuși”.