Știri locale

Șefa UPU Botoșani: Avem pacienți care așteaptă de două, trei zile și îmi doresc să nu mă duc într-o ședință să spun că așteaptă de o săptămână”





Traversăm o adevărată catastrofă umanitară și nu ne dăm seama!

Medicul Ramona Guraliuc, șeful Unității de Primiri Urgențe Botoșani, declarații dezarmante făcute în emisiunea Dialog Deschis, la Tele M, cu privire la dezastrul provocat de situația actuală a infectărilor cu Coronavirus.

Aceasta a făcut apel la botoșăneni să se vaccineze și până la vaccinare să se protejeze pe ei și pe cei dragi lor.

Șefa UPU Botoșani a spus că în momentul de față se practică o medicină de catastrofă și că există pacienți care așteaptă și trei zile la Urgențe pentru că personalul medical este total depășit de situația actuală. Doar marți, 19 octombrie, în județul Botoșani au fost peste 200 de noi cazuri de Covid-19.

 


”Ca număr, echipajele sunt insuficiente la numărul de apelanți. Acum facem o medicină de catastrofă, de dezastru, ca resursă suntem depășiți. Asta înseamnă medicină de dezastru, suntem depășiți ca resursă.

 

Astăzi am avut o ședință… suntem depășiți, avem un serviciu medical în restructurare cu un număr de pacienți peste ceea ce am așteptat să fie într-un val 4.

 

Acești pacienți primesc tratament, masă, dar nu este ceea ce ne dorim.

 

În ceea ce privește resursa medicală, avem o problemă, suntem într-o insuficiență pe care nu știu cum o organizăm pentru că spitalul, de la UPU la Terapie Intensivă, este plin. Sunt pacienți care aștepată în serviciul de urgență de două zile, de trei zile și îmi doresc să nu mă duc într-o ședință să spun că așteaptă de o săptămână.

 

Ne dorim și avem o pozitivitate în gândire și vom ieși. Vom ieși, și eu cred că vom ieși pentru că au trecut diverse pandemii peste noi care au lăsat o amprenă, iar pandemia de Coronavirus va avea amprenta proprie, dar am credința în Dumnezeu și în noi ca oameni și vom trece cu bine și o să reușim să ne organizăm mai bine, că asta este soluția, să funcționăm așa cum ne dorim”, a declarat medicul Ramona Guraliuc la Tele M.