Administrație Știri locale

VIDEO-FOTO Grădină ca la Palas Mall în municipiul Dorohoi. Super-zonă de recreere în al doilea municipiu al județului

 




 

Consolidarea versantului din spatele Spitalului Municipal Dorohoi, lucrare efectuată de firma Simion Construct cu un milion de euro, va aduce o super-transformare și o zonă emblematică pentru al doilea municipiu din județ.

Versantul a fost consolidat, s-au făcut drenuri și bazine de captare a apei, iar rezultatul final a fost o zonă terasată, pe trei nivele, care va fi transformată alături de terenurile din jur pentru a crea o grădină similară din punct de vedere al terasării și amenajării cu cea dintre Palas Mall și Palatul Culturii din Iași.

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, a declarat că versantul proaspăt consolidat prin fonduri guvernamentale va deveni prelungire a Parcului Cholet.

 




”Avem un proiect pe care îl vom începe acolo pentru a transforma versantul într-o prelungire a Parcului Cholet și va continua până la terenurile de jos astfel încât municipiul Dorohoi va câștiga atât din punct de vedere arhitectural acea zonă, cât și din punct de vedere al utilității”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Acesta a precizat că vor fi amenajate piste de biciclete în cadrul unui proiect mai amplu care prevede o întreagă rețea de piste de bicicliști, vor fi amenajate alei pietonale, rețea de iluminat public, va fi montat mobilier urban și echipamente de joacă pentru copii.