Politică Știri locale

Dan Șlincu, deputat PSD: „Stimați guvernanți, stabiliți-vă ca priorități vaccinarea, testarea și accesul la medicamente și tratamente pentru a depăși pandemia!”





Deputatul social-democrat botoșănean a făcut un apel public la guvernul demis, condus de Florin Cîțu să lase deoparte orice combinații politice, orgolii personale și planuri de partid și să se întoarcă cu fața către oameni pentru a crește gradul de vaccinare, nivelul de testare și pentru a asigura stocurile de medicamente necesare pentru COVID.

 

Stimați guvernanți liberali, timpul s-a scurs, oamenii se îmbolnăvesc și mor acasă sau la spital de COVID sau de alte boli cronice pentru că nu au acces la tratamente, pentru că nu sunt testați în masă, pentru că toată vara, inclusiv acum, în ceasul al 12-lea, vă ocupați de cu totul  altceva decât de creșterea gradului de vaccinare și de protejarea sănătății românilor. Ajunge cu joaca de-a guvernele minoritate, majoritate, interimare, demise și uitați-vă în jurul vostru pentru a vedea  că situația medicală, socială și economică e dezastruoasă! Nu se mai poate așa! Veniți imediat cu măsuri de stimulare a vaccinării dublate de testări în masă, de anchete epidemiologice, de achiziții de medicamente, de sprijin al personalului medical epuizat!” a declarat Dan Șlincu.



 


Guvernanții Dreptei și-au bătut joc de toată comunicarea publică în ceea ce privește combaterea pandemiei, după ce au distrus credibilitatea campaniei de vaccinare, prin încălcarea regulilor impuse chiar de ei și prin măsurile haotice adoptate.

 

Atât eu, cât și colegii mei social-democrați susținem fără echivoc vaccinarea ca opțiune individuală a fiecărui român, însă fără niciun fel de discriminare. Așadar, le solicit guvernanților ca accesul în școli, în spitale și în celelalte instituții publice să fie permis inclusiv celor nevaccinați cu teste oferite gratuit de autorități. Doar așa se respectă drepturile fundamentale și se atinge obiectivul de combatere a pandemiei. România trebuie să urmeze exemplul țărilor civilizate și să vadă că peste tot unde pandemia a fost ținută sub control, numărul mare de vaccinări a fost dublat de un număr cel puțin la fel de mare de teste gratuite sau  accesibile pentru toată populația”, a subliniat deputatul PSD.

 

PSD, prin specialiștii săi în domeniul medical a pregătit un program complet de combatere a pandemiei în care alături de continuarea vaccinării se pune accent pe testare și mai ales pe asigurarea tratamentelor necesare, atât în farmacii cât și în spitale.