Administrație Politică Știri locale

”Este o prostie cât casa… vom rămâne săracii țării cu mentalitatea asta”. Rotaru dă de pământ cu primarul Andrei pentru că renunță la 40 milioane euro fonduri europene

Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoșani



 


Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoșani

Fostul deputat Răzvan Rotaru, președintele Alianței pentru Patrie(APP), l-a criticat în termeni duri pe primarul Cosmin Andrei pentru anunțul indirect de renunțare la 40 milioane euro fonduri europene destinate modernizării transportului cu tramvaie.

În conferința de astăzi prilejuită de împlinirea primului an de mandat ca edil șef, Cosmin Andrei a declarat că va propune o consultare publică pentru următoarele săptămâni în care botoșănenii să anunțe dacă vor sau nu ca Primăria să contribuie cu 13 milioane euro pentru a atrage 40 milioane euro în acest proiect. Totodată, primarul a anunțat că dacă botoșănenii vor fi de acord cu acest proiect, nu prea mai este timp fizic pentru implementarea lui, termenul de finalizare fiind, cu tot cu cele 6 luni de proiectare, 31 decembrie 2023.

 

 

 

”Este o veste foarte proastă ce ne-a anunțat domnul primar astăzi. Este clar că dorește să renunțe la proiect, a mai avut declarații în sensul acesta. Ne place Oradea când ajungem acolo, vedem tramvaie noi, silențioase, vedem dezvoltare și ne minunăm ce a făcut acolo Ilie Bolojan. Ne place Clujul cu tramvaie moderne prin fonduri europene. Când venim acasă dăm peste același Teatru aflat în paragină, acum renunțăm și la tramvaiele noi și moderne, la zeci de milioane fonduri europene fără să avem nicio alternativă pentru un timp relativ scurt. Domnul primar ne-a spus de autobuze electrice, care se degradează mai ușor decât tramvaiele, la care trebuie schimbate bateriile, dar nu ne-a spus și când anume le-am putea avea. Este o prostie cât casa să renunți la acest proiect deja aprobat, la care finalizezi licitația și pui partea de cofinanțare. Nu știu ce a fost în capul actualului primar pentru că vrea să renunțe la acest proiect, la atât de mulți bani care ar urma să modernizeze municipiul Botoșani pe principalele două artere de circulație. Vom rămâne în următorii ani și în spatele Dorohoiului care accesează bani europeni din toate părțile, din toate măsurile, nu stau la discuție și iau bani pentru orice proiect. Noi stăm și analizăm și cred că vom rămâne la capătul clasamentului, vom rămâne săracii țării cu mentalitatea asta”, a declarat Răzvan Rotaru.

 


Președintele Alianței pentru Patrie Botoșani a precizat că peisajul din Botoșani este sinistru din punct de vedere al investițiilor mari, semnificative și cu impact atât social, cât și economic.

”Teatru, nu. Tramvaie, nu. Stadion nou, nu. Centura orașului… cred că mai lucrează domnul Egner vreo trei ani la studii. De un an și ceva ne chinuim să dăm drumul la spitalul de boli paliative, ceea ce este rușinos pentru că probabil actualul domn primar își amintește că este proiectul gândit de doamna doctor Tamara Ciofu când primar era Ovidiu Portariuc și de asta îl ignoră. Toate lucrurile merg pe dos la noi în Botoșani și cu toții avem de suferit. Vom rămâne săracii țării, salarial și al dezvoltării. Sunt curios, peste trei ani, când lumea va merge din nou la vot, ce va face domnul primar?”, a completat Răzvan Rotaru.