Administrație Știri locale

Modern Calor S.A. își adaptează serviciile pentru a veni în sprijinul botoșănenilor vulnerabili 




Ținând cont de noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, dorim să vă informăm asupra faptului că accesul în vederea depunerii cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie este permis cu respectarea legislației în vigoare și a regulilor de protecție sanitară.

 

De asemenea aducem la cunoștința persoanelor vulnerabile că aceștia pot descărca cererea privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie direct de pe site-ul societăți, accesând link-ul https://moderncalor.ro/comunicate. Pe site se pot găsi toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul, precum și documentele necesare care trebuie anexate cererii. Așadar recomandăm clienților să vină la sediul societății din strada Vârnav – Serviciul Comercial de lângă Școala Generală nr. 7 – cu cererea completată, și cu actele doveditoare care atestă identitatea și veniturile realizate de membrii familiei, pentru ca acestea să fie verificate și preluate de către personalul desemnat, evitând astfel aglomerația sau timpul mai mare de așteptare necesar completării la fața locului.




Reamintim clienților S.C. Modern Calor S.A. că ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru perioada sezonului rece (01 noiembrie 2021– 31 martie 2022) se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Botoșani, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie. (Condițiile de acordare precum și documentele necesare pot fi consultate accesând link-ul: https://moderncalor.ro/comunicate)

Ca noutate, potrivit prevederilor Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil, începând cu acest an, se acordă, ca măsură suplimentară de protecție a persoanelor vulnerabile, suplimentul pentru energie.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe toată perioada anului, în sumă fixă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  1. a) 30 lei / lună pentru consumul de energie electrică;
  2. b) 10 lei / lună pentru consumul de gaze naturale;
  3. c) 10 lei / lună pentru consumul de energie termică;

și se acordă cu scopul de a acoperi integral sau o parte din cheltuielile cu: Iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit și asigurarea apei calde în locuință conform Legii nr. 226/16.09.2021, Art. 25-27.



 


Atragem atenția că suplimentul pentru energie se acordă celor ce au completat cererea tip pentru acordarea ajutorului pentru încălzire și au depus-o la sediul sociețății (lângă Școala nr. 7) împreună cu actele doveditoare.

 

Totodată, pe site-ul societății, https://moderncalor.ro, la secțiunea „Comunicate” pot fi accesate informațiile cu privire la:

– Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie; 

– Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie; 

 

Mulțumim clienților pentru înțelegere și le amintim că în această perioadă, mai mult ca oricând, este prioritar să ne protejăm și să ne sprijinim reciproc. Îi asigurăm că venim în ajutorul lor cu orice informație au nevoie și pot apela cu încredere numerele noastre de telefon: 0769 014 736 sau 0331 401 962, 0231 537 100 – interior: 114,115, 116, 120, 130, 131 dar și prin solicitări la adresele de e-mail: office@moderncalor.ro , relatii.clienti@moderncalor.ro.

Biroul marketing comunicare