Știri locale

Senatorul Cosma, AUR, despre suspendarea lui Iohannis: ”Pas cu pas… Acest act politic, în slujba românilor și pentru ei, va avea succes”

Dorinel Cosma, senator AUR Botoșani Sursa foto: 60m.ro



 


Dorinel Cosma, senator AUR Botoșani
Sursa foto: 60m.ro

Parlamentarii AUR au anunțat astăzi că au demarat procedurile de suspendare a președintelui Klaus Iohannis după circul politic din ultima perioadă și timpul pierdut de România prin certurile politice ale partidelor de la Putere.

Senatorul botoșănean Dorinel Cosma, AUR Botoșani, a declarat că demersurile de suspendare a președintelui Iohannis au venit și după autoizolarea acestuia în luxul de la Cotroceni.

În momentul de față România, în plină pandemie de Coronavirus, cu sute de morți zilnic, cu spitalele pline, cu o criză a facturilor la utilități, nu are un Guvern cu puteri depline care să poată găsi soluții.

 


Colegii mei au anunțat procedurile de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Motivele acestei țin de motiv în care președintele a gestionat această criză, alegerea unui premier cu șansă reale de a fi susținut de Parlament. Două propuneri de premier ale președintelui s-au lovit de refuzul partidelor politice, fapt ce arată cum funcția de mediator pe care o are președintele este una doar în fișa postului, și nu una reala. Criza s-a adâncit, partidul să se fărâmițează lent, dar sigur, susținere din parte vechii coaliții de guvernare nu o mai are, URS refuză orice negociere cu Cîțu, PSD nu acceptă nimic din partea PNL și USR, ci doar un guvern de specialiști, sintagmă preluată de la AUR în repetate rânduri. Și-a neglijat misiunea de mediator între sindicate și patronate, între stat și cetățeni, între diferitele categorii sociale, izolându-se total în luxul de la Cotroceni, departe de nevoile reale ale românilor.Co-președinții au menționat că au început „pas cu pas” toate procedeele de demitere ale președintelui. Primul pas este strângere de semnături din parlament, deja mulți parlamentari prin care și mulți din PNL, din tabara lui Orban vor semna procedura de demitere. După urmează campania AUR de strângere de semnături de la cetățeni. În sprijinul lor, noi AUR am venit cu o soluție online pe www.JosIohannis.ro prin care veni în ajutorul cetățenilor, tot mai mulți și dezamăgiți, să poată semna demiterea”, a declarat senatorul Dorinel Cosma.



 

 


De asemenea, Cosma îi îndeamnă pe botoșănenii nemulțumiți de Iohannis să se alăture demersului AUR prin completarea listelor cu semnături.

Senatorul Dorinel Cosma a mai declarat: „Prima etapa a fost finalizată. Pas cu pas, toate procedurile de demitere vor fi realiazate. Am încredere că acest act politic, în slujba românilor și pentru ei, va avea succes! La nivel local voi face toate eforturile de a strânge toate semnăturile de la botoșănenii nemulțumiți de cei 7 ani de mandat a lui Iohannis, care a dus țara la statutul de stat eșuat, cum dumnealui a declarat. Stat pe care dumnealui la condus timp de 7 ani, fapt ce arată că a fost absent în tot mandatul. Credeți-mă , numărul botoșănenilor nemulțumiți este unul foarte mare și răbdarea lor a apus! La fiecare cabinet parlamentar, filiale , organizații AUR din județ veți găsi fișele pentru colectarea semnăturilor. Vom avea voluntari, cetățeni patrioți în fiecare oraș, orășel, sat, cătun pentru ca fiecare român să poată să-și exprime dreptul de a putea semna demiterea și de a arăta că adevărata putere este în mâinele lor”.